Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parlamentul European începe cu proteste

Parlamentul European începe cu proteste

Parlamentul European s-a redeschis în Strasbourg cu proteste din partea partidului Brexit din Marea Britanie și manifestații de la naționali Catalani, ai cărui parlamentari nu au avut voie a între, relatează BBC.

Lorand Stoica 0 comentarii

Prima sesiune a parlamentului de după alegerile europene din luna mai, a început, în timp ce liderii UE au intrat într-o a treia zi de discuții despre cine ar trebui să umple funcțiile de top ale blocului.

 

Sute de demonstranți catalani au protestat împotriva faptului că trei parlamentari din zona separatistă nu au putut să-și ia locul, în timp ce în interiorul camerelor deputații europeni au plasat fotografiile membrilor dispăruți pe birourile lor.

Președintele ex-catalan Carles Puigdemont și colegul său Toni Comin au fost împiedicați să-și ia locurile pentru că au fugit la Bruxelles după ce au ținut un referendum interzis asupra independenței și nu au participat la ceremonia de înjurare în Madrid. Un alt lider separatist, Oriol Junqueras, este deținut și judecat în Spania.

Irlandezul Matt Carthy, a avertizat că credibilitatea parlamentului va fi pusă la îndoială dacă nu va lua în considerarea dorințele alegătorilor din Catalonia.

La începutul sesiunii, deputații europeni s-au ridicat pentru ascultarea imnului UE, Oda Bucuriei a lui Beethoven, însoțită de un cvartet de saxofon. Dar nu toți s-au ridicat, deputații anti-europeni din Partidul britanic Brexit și-au întors spatele asupra predării.

"Ridicarea în picioare este o chestiune de respect", a spus dl Tajani, un alt parlamentar, "Nu înseamnă că împărtășim neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene. Chiar și atunci când ascultă imnul unei alte țări, te ridici în picioare".

Acțiunea lor a venit după ce liderul partidului Nigel Farage a promis un spirit de "sfidare veselă".

Liberalii pro-UE și-au desfășurat propria mini-campanie in parlament, purtând tricouri "Stop Brexit".

 

Comentarii

loading...