10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalParlamentul European începe cu proteste

Parlamentul European începe cu proteste

Prima sesiune a parlamentului de după alegerile europene din luna mai, a început, în timp ce liderii UE au intrat într-o a treia zi de discuții despre cine ar trebui să umple funcțiile de top ale blocului.

 

Sute de demonstranți catalani au protestat împotriva faptului că trei parlamentari din zona separatistă nu au putut să-și ia locul, în timp ce în interiorul camerelor deputații europeni au plasat fotografiile membrilor dispăruți pe birourile lor.

Președintele ex-catalan Carles Puigdemont și colegul său Toni Comin au fost împiedicați să-și ia locurile pentru că au fugit la Bruxelles după ce au ținut un referendum interzis asupra independenței și nu au participat la ceremonia de înjurare în Madrid. Un alt lider separatist, Oriol Junqueras, este deținut și judecat în Spania.

Irlandezul Matt Carthy, a avertizat că credibilitatea parlamentului va fi pusă la îndoială dacă nu va lua în considerarea dorințele alegătorilor din Catalonia.

La începutul sesiunii, deputații europeni s-au ridicat pentru ascultarea imnului UE, Oda Bucuriei a lui Beethoven, însoțită de un cvartet de saxofon. Dar nu toți s-au ridicat, deputații anti-europeni din Partidul britanic Brexit și-au întors spatele asupra predării.

“Ridicarea în picioare este o chestiune de respect”, a spus dl Tajani, un alt parlamentar, “Nu înseamnă că împărtășim neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene. Chiar și atunci când ascultă imnul unei alte țări, te ridici în picioare”.

Acțiunea lor a venit după ce liderul partidului Nigel Farage a promis un spirit de “sfidare veselă”.

Liberalii pro-UE și-au desfășurat propria mini-campanie in parlament, purtând tricouri “Stop Brexit”.

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă