7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalParlamentul macedonean a votat un nou nume al tarii

Parlamentul macedonean a votat un nou nume al tarii

Cu toate acestea, schimbarea numelui va intra în vigoare numai după ce deputaţii greci vor ratifica la rândul lor acordul încheiat vara trecută de prim-miniştrii Zoran Zaev şi Alexis Tsipras.

Grecia, în schimb, s-a angajat să renunţe la vetoul ei împotriva aderării Macedoniei la NATO, precum şi a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a acestei mici ţări balcanice de 2,1 milioane de locuitori.

“Adunarea Republicii Macedonia a acceptat şi a votat legea constituţională destinată să pună în aplicare amendamentele constituţionale” ce prevăd schimbarea numelui, a comentat preşedintele parlamentului, Talat Xhaferi.

Aprobarea schimbării numelui “a fost obţinută cu 81 de voturi din 81 de deputaţi prezenţi şi niciunul împotriva”, a adăugat el, cu un singur vot mai mult decât majoritatea calificată de două treimi (80 din 120 de deputaţi).

Majoritatea aleşilor de dreapta au boicotat dezbaterile deschise miercuri, însă mulţi dintre ei au votat în cele din urmă cu majoritatea.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă