12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalParlamentul Macedoniei de Nord a fost dizolvat

Parlamentul Macedoniei de Nord a fost dizolvat

Totodată, s-a decis organizarea de alegeri anticipate pe 12 aprilie, potrivit Le Figaro.

Dizolvarea Parlamentului a fost votată de 108 deputaţi din 120, după demisia premierului Zoran Zaev, de luna trecută, ca urmare a incapacităţii Uniunii Europene de a conveni asupra unei date de deschidere a negocierilor pentru aderarea ţării la Blocul comunitar.

Guvernul Zaev a fost înlocuit de unul interimar, condus de ministrul de Interne, Oliver Spasovski, a cărui responsabilitate este să se asigure că alegerile vor fi organizate în mod transparent.

Reuniţi în octombrie la Bruxelles, liderii europeni nu au convenit asupra datei aderării Albaniei şi Macedoniei de Nord, candidate din 2014, respectiv 2005, la Blocul comunitar.

Macedonia de Nord se aşteaptă să înceapă discuţii privind aderarea la UE, având în vedere Acordul de la Prespa, care a pus capăt disputei cu Grecia privind denumirea ţării.

Spre deosebire de marea majoritate a statelor UE, trei ţări membre, Franţa, Olanda şi Danemarca, consideră că nici Uniunea, nici cele două ţări nu sunt pregătite pentru această nouă extindere.

În pofida poziţiei celor trei ţări, fostul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, a recomandat Albaniei şi Macedoniei de Nord „să nu renunţe”, asigurând că cele două state nu sunt în niciun fel responsabile pentru această situaţie, relatează Mediafax.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă