10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalParlamentul Ucrainei a respins demisia premierului

Parlamentul Ucrainei a respins demisia premierului

Doar 97 de deputaţi, dintr-un minim necesar de 226, au votat în favoarea demisiei lui Groisman, în funcţie din aprilie 2016, informează Afp.

‘Vreau să vă mulţumesc!’, a reacţionat premierul de 41 de ani, care înaintea votului declarase că este pregătit să accepte orice decizie a parlamentului.

Groisman şi-a prezentat demisia săptămâna trecută, invocând dezacorduri cu noul şef al statului Volodimir Zelenski, fost actor de comedie şi un novice în politică.

El şi-a anunţat intenţia de a participa la alegerile parlamentare anticipate stabilite la 21 iulie de către Zelenski.

Potrivit legislaţiei ucrainene, guvernul nu este obligat să demisioneze după schimbarea preşedintelui, dar trebuie să o facă în mod obligatoriu după noile alegeri parlamentare.

Executivul va continua deci să-şi exercite funcţiile provizoriu până la formarea noii coaliţii parlamentare care va desemna noul guvern.

Zelenski (41 de ani), care a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale cu 73% din voturi, a promis să destructureze vechiul sistem şi să reînnoiască elitele politice din această fostă republică sovietică, confruntată cu un conflict armat cu separatiştii proruşi şi cu grave dificultăţi economice.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă