13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPartidele conservatoare din Germania au ajuns la pace

Partidele conservatoare din Germania au ajuns la pace

Competiţia între cele două partide “ne-a făcut întotdeauna bine”, a declarat Alexander Dobrindt, un lider al CSU, care a afirmat însă că a sosit momentul să se meargă înainte după recentele confruntări.

Annegret Kramp-Karrenbauer, care a preluat conducerea CDU la începutul lunii decembrie de la cancelarul Angela Merkel, a spus că, deşi vor exista cu siguranţă diferenţe de opinie în viitor, dezbaterile vor avea loc “în locul potrivit şi cu tonul potrivit”.
“Va fi în continuare o relaţie interesantă, dar va fi condusă de mult mai multe în comun”, a spus ea.

Tonul conciliator survine după disensiuni privind migraţia anul trecut, când CSU a solicitat măsuri mai dure pentru
solicitanţii de azil, aducând alianţa federală CDU-CSU la marginea colapsului după şapte decenii.

CSU şi CDU au luat naştere la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în 1945, reunind forţe politice conservatoare care au fost anterior separate în partide catolice şi protestante.

Declaraţiile liderilor celor două formaţiuni politice au loc la sfârşitul unei reuniuni de trei zile a reprezentanţilor CSU la o mănăstire din Bavaria.

Angela Merkel a anunţat în octombrie că va renunţa la conducerea CDU şi că nu va candida la un nou mandat de cancelar în 2021, exprimându-şi speranţa că decizia sa ‘va deschide calea spre viitor’.

CDU şi aliaţii săi bavarezi din Uniunea Creştin-Socială rămân principala forţă politică a ţării, în pofida unei serii recente de crize şi reculuri electorale.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă