5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalPartidul care conduce algerile din Ucraina

Partidul care conduce algerile din Ucraina

Platforma de Opoziţie se clasează pe locul 2, partidul fostului preşedinte Petro Poroşenko Solidaritatea europeană pe locul 3, partidul fostului premier Iulia Timoşenko Batkivşcina (Patria) se află pe locul 4 şi partidul prooccidental Golos (Vocea) fondat în luna mai de către superstarul rock ucrainean Sviatoslav Vakartciuk şi care pledează de asemenea pentru o reînnoire politică se află pe locul cinci, potrivit sondajului citat.

Ucrainenii au votat duminică în cadrul alegerilor legislative anticipate al căror favorit este partidul noului preşedinte Volodimir Zelenski, relatează Reuters, dpa şi AFP.

Formaţiunea recent creată şi denumită ”Slujitorul poporului” – după numele unui serial televizat în care Zelenski interpretează rolul unui profesor devenit pe neaşteptate preşedinte – a fost creditată cu între 42% şi 52% din intenţiile de vot, cu mult înaintea rivalilor săi.

”Slujitorul poporului” notează pe site-ul său că ‘lansează o provocare sistemului’ şi promite să aducă noi oameni pregătiţi ‘să facă schimbări’ pentru a ‘curăţa ţara de corupţia’ omniprezentă. 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă