11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalPartidul Noua Democraţie ar putea obţine majoritatea în alegerile din Grecia

Partidul Noua Democraţie ar putea obţine majoritatea în alegerile din Grecia

Noua Democraţie va obţine între 38-42% din voturi iar partidul aflat la putere, Syriza, va câştiga între 26 şi 31% din voturi.

Astfel, Noua Democraţie va obţine o majoritate absolută în parlament.

Alegerile au loc practic, între doi candidaţi: premierul Alexis Tsipras, un politician de stânga de 44 de ani care a ajuns la putere în 2015 în baza promisiunilor că va opri măsurile de austeritate, şi Kyriakos Mitsotakis, liderul partidului conservator Noua Democraţie.

Mitsotakis face parte dintr-o dinastie politică celebră în Grecia şi speră să calce pe urmele tatălui său, fost prim-ministru. De asemenea, sora lui a fost ministru de Externe.

Tsipras a fost criticat aspru şi pentru gestionarea crizei şi pentru că a ajuns la un acord profund nepopular privind redenumirea Macedoniei în Macedonia de Nord, pentru a se evita astfel o confuzie cu regiunea greacă Macedonia. Oamenii sunt nemulţumiţi de noua denumire a ţării deoarece susţin că numele de „Macedonia” aparţine doar Greciei.
 
O sută de persoane au murit într-un incendiu devastator într-un sat la est de Atena anul trecut. În timp ce Mitsotakis s-a deplasat rapid la faţa locului pentru a consola supravieţuitorii, Tsipras nu a fost văzut în public mai multe zile.

Cele mai citite

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă