15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPe cine au expulzat rușii în scandalul de spionaj cu Estonia

Pe cine au expulzat rușii în scandalul de spionaj cu Estonia

“Pe 7 iulie, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Estoniei în Rusia, Ulla Uibo, a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Partea rusă a transmis proteste faţă de activităţile de colectare de informaţii, incompatibile cu statutul diplomatic, desfăşurate de consulul Mart Lyatte. Acest angajat consular a fost declarat persona non grata şi are la dispoziţie 48 de ore pentru a părăsi teritoriul Federaţiei Ruse”, a anunţat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, conform agenţiei Tass.

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) a anunţat marţi că Mart Lyatte a fost reţinut după ce a fost surprins în flagrant în timp ce primea documente clasificate de la un cetăţean rus.

Cazul marchează o nouă etapă în deteriorarea relaţiilor Rusiei cu Uniunea Europeană şi NATO, care au impus sancţiuni împotriva Moscovei din cauza anexării regiunii ucrainene Crimeea, a susţinerii insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei şi a condamării disidentului Aleksei Navalnîi.

Ministerul eston de Externe a catalogat acuzaţiile drept “lipsite de fundament”, afirmând că este vorba de o “înscenare”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă