13.1 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăInternaționalTel Aviv clocotește. Noi manifestații împotriva corupției

Tel Aviv clocotește. Noi manifestații împotriva corupției

Este cea de-a patra sâmbătă la rând când are loc o astfel de demonstraţie, intitulată “Marşul Ruşinii”.

Manifestanţii aveau pancarte ce chemau la demisia premierului Benjamin Netanyahu şi a altor membri “corupţi” ai guvernului.

O altă manifestaţie, ce a reunit câteva sute de persoane, a avut loc la Ierusalim, la iniţiativa fostului ministru al Apărării, Moshe Yaalon, văzut astăzi ca un adversar al lui Netanyahu.

“Aceasta este un pericol mai mare decât ameninţarea iraniană, Hezbollah, Hamas”, a spus Yaalon, cu referire la corupţie, “o boală”.

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la personalităţi foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi un producător de la Hollywood, Arnon Milchan.

Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari. Milchan, vechi prieten al premierului, a fost la rândul său interogat în septembrie.

Cea de-a doua anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yediot Aharonot pentru o acoperire mediatică favorabilă din partea cotidianului israelian.

Netanyahu a negat mereu orice neregulă şi s-a declarat victima unei campanii pentru a-l înlătura de la putere.

Potrivit ministrului justiţiei, Ayelet Shaked, Benjamin Netanyahu nu ia în calcul demisia în cazul în care va fi inculpat.

Cele mai citite

Comisia Europeană prezintă cele mai puternice computere din UE

Comisia Europeană anunță punerea în funcțiune, în Spania, a unui nou supercomputer și prezintă, în acest context, o listă cu cele mai puternice computere...

România a avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE şi în luna februarie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă...

“Piedone nu este primul în București, sondajele sunt manipulate”, estimează rectorul SNSPA

Candidatul Cristian Popescu Piedone nu este, în mod real, principalul favorit în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei, estimează rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Rectorul SNSPA...
Ultima oră
Pe aceeași temă