10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalPedeapsă de zece ani de închisoare pentru profanarea monumentelor de război

Pedeapsă de zece ani de închisoare pentru profanarea monumentelor de război

Londra, Marea Britanie: Demonstranții care profanează monumentele de război s-ar putea confrunta cu pedepse cu închisoarea de până la zece ani, se arată în planurile de dezbatere ale miniștrilor după ce Cenotaful și o statuie a lui Winston Churchill au fost acoperite pentru a fi protejate de protestele violente.

Robert Buckland, secretarul justiției, Priti Patel, secretarul de interne și Suella Braverman, procurorul general, discută propuneri pentru a facilita urmărirea penală a persoanelor care au deteriorat monumentele celor care au murit în timpul războaielor. Măsurile în discuție ar putea acoperi, de asemenea, unele dintre statuile vizate în prezent de activiști.

Discuțiile au început după ce 125 de parlamentari conservatori au susținut propuneri pentru un nou proiect de lege Desecration of War Memorials (Profanarea Monumentelor de Război), care urmează să fie prezentat Parlamentului pe 23 iunie de către Jonathan Gullis, parlamentarul pentru Stoke-on-Trent North și James Sunderland , fost ofițer al armatei.
Miniștrii se confruntă cu o revoltă din ce în ce mai mare din partea parlamentului cu privire la gestionarea protestelor care au dus la vandalizarea Cenotaful-ului cu graffiti, și la dărâmarea de către manifestanți a unei statui în Bristol, dar și vizarea multor alte statui din toată țara. Într-un alt incident, săptămâna trecută, s-a constatat că vopsea a fost aruncată pe două memoriale din Lincolnshire.

Sâmbătă, rachete au fost aruncate în timpul revoltei, în Londra, poliția încercând să îndepărteze activiștii de extremă dreapta departe de Whitehall, în timp ce misiunea lor auto-proclamată de a proteja Cenotaful și statuia lui Churchill s-a transformat în ore de violență.
Un bărbat legat de un grup de extremă dreaptă a fost văzut urinând lângă memorialul ofițerului de poliție Keith Palmer , care a murit protejând Parlamentul de un atac terorist în 2017.
 Londra-un barbat urineaza-langa un memorialFOTO : Un bărbat urinează pe memorialul polițistului Keith Palmer în timpul protestelor CREDIT: Alamy

Secretarul de Interne, Priti Patel, a condamnat incidentul:„Am văzut astăzi câteva scene rușinoase, inclusiv profanarea memorialului lui Pc Keith Palmer în Parlament, în Piața Westminster și sinceră să fiu, este rușinos, este absolut îngrozitor și rușinos”, a spus ea.
Poliția metropolitană a anunțat că a lansat o anchetă pentru incident.

Boris Johnson a postat pe Twitter: “Criminalul rasist nu are loc pe străzile noastre. Oricine va ataca poliția va fi întâmpinat cu forța deplină a legii. Aceste marșuri și proteste au fost subminate de violență și de încălcarea liniilor directoare actuale. Rasismul nu are nici un loc în Marea Britanie și trebuie să lucrăm împreună pentru a face acest lucru realitate. “

Într-o scrisoare către The Sunday Telegraph, un grup de șase aleși din grupul de parlamentari conservatori Blue Collar spun că Guvernul „trebuie să transmită un semnal clar că Partidul Conservator este mândrul partid al legii și al ordinii … și că nu va sta deoparte în timp ce democrația noastră este desființată în acest fel. ” Grupul, inclusiv Esther McVey, fostul secretar pentru muncă și pensii, solicită „sancțiuni specifice împotriva celor care vandalizează și distrug memorialele și monumentele de război”.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...
Ultima oră
Pe aceeași temă