15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalPelosi acuză Casa Albă că riscă o cursă a înarmării prin retragerea...

Pelosi acuză Casa Albă că riscă o cursă a înarmării prin retragerea din Tratatul INF

“Administraţia Trump riscă o cursă a înarmării şi o subminare a securităţii şi stabilităţii internaţionale”, a declarat Nancy Pelosi, condamnând în acelaşi timp încălcarea de către Moscova a prevederilor tratatului.

Ea a cerut administraţiei americane să colaboreze cu aliaţii NATO şi să se folosească de perioada de şase luni până la intrarea în vigoare a retragerii SUA pentru a încerca să salveze tratatul şi “să evite împingerea Statelor Unite într-o cursă a înarmării periculoasă”.

Preşedintele Donald Trump a declarat vineri că doreşte să aibă discuţii pentru crearea unui nou tratat privind controlul armelor, relatează Reuters.

“Sper să-i putem aduna pe toţi într-o cameră mare şi frumoasă şi să facem un nou tratat mult mai bun. Cu siguranţă, mi-aş dori să văd asta”, le-a spus Trump jurnaliştilor la Casa Albă.

Statele Unite ale Americii au anunţat că se retrag de sâmbătă din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) semnat în 1987 cu Rusia, pe care o acuză că a încălcat acest acord, precizând că vor “notifica oficial Moscova şi alte părţi din tratat” în ce priveşte această retragere, care va intra în vigoare peste şase luni, perioadă în care aşteaptă ca Rusia să revină “în mod complet şi verificabil la respectarea tratatului, distrugând rachetele, lansatoarele şi echipamentele asociate care îl încalcă”.

Cele mai citite

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...
Ultima oră
Pe aceeași temă