3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalPeste 200 de sexo-marxiste, arestate în SUA

Peste 200 de sexo-marxiste, arestate în SUA

Activistele civice americane autointitulate „Servitoarele“ s-au dezbrăcat de rochiile roşii lungi în timpul audierii în Senatul american a magistratului Brett Kavanaugh pentru funcţia de preşedinte al Curţii Supreme a SUA. Venit de la Curtea de Apel, era considerat judecător „pro-viaţă“. Purtând bonete albe şi rochii lungi, după modelul personajului principal din „Povestea servitoarei“, serialul inspirat din romanul distopic al lui Margaret Atwood, în care femeile îşi pierdeau dreptul de a fi femei, protestatarele au devenit gălăgioase când s-a discutat despre posibilitatea interzicerii avorturilor în toate statele americane.

Protestul a fost organizat de grupul liberal „Demand Justice“, care se opune ferm confirmării în funcție a lui Kavanaugh din cauza deciziilor sale anterioare, ca judecător al Curții de Apel a SUA, privind avortul și îngrijirea sănătății.

Încă de la anunţul lui Anthony Kennedy că se va pensiona, după un lung mandat de preşedinte al Curţii Supreme a SUA, îngrijorările militantelor pro-avort s-au înteţit în spaţiul public, de teama răsturnării deciziei din procesul Roe vs Wade din 1973, când judecătorii au admis că avortul este legal.

 

Protestatarele gălăgioase, scoase deseori din sală

 Timp de trei zile audierile au fost deseori întrerupte. Presa îl descrie drept un episod neobişnuit de nesupunere civică. În mai multe rânduri protestatarele au fost scoase din sala de audieri de către poliţie, peste 200 de persoane fiind arestate.

Prima activistă, Linda Sarsour, în vârstă de 38 de ani, a fost ridicată de forţele de ordine după ce a strigat, marţi: „Asta e un travesti de justiţie! Întrerupeți audierea!“. Câteva minute mai târziu, alte trei femei activiste au fost îndepărtate în timp scandau: „Nu votați Kavanaugh!“ şi „Fiicele noastre au dreptul de a alege!“.

Sexo-marxistele s-au temut, conform celor declarate, că în cazul confirmării lui Kavanaugh de către Senat s-ar putea deschide calea pentru interzicerea dreptului la avort.

Linda Sarsour a declarat reporterului de la Reuters că 209 dintre cele 212 femei ridicate de poliţie, de marţi până joi, fac parte din grupul său. Majoritatea arestatelor au fost acuzate de comportament neadecvat. Au plătit o amendă de 35 de dolari și au fost eliberate.

 

„Servitoarele“ sunt rezistente

 „Servitoarele“ fac parte din grupul mai mare #rezist care, din ianuarie 2017, când s-a manifestat turbulent împotriva validării lui Donald Trump ca preşedinte, a ajuns, în martie anul acesta, la 500.000 pe străzile Washingtonului.

Sarsour a explicat că aceasta este o consecinţă a nivelului ridicat de disidenţă împotriva politicii conservatoare a lui Donald Trump.

Protestatarele din martie au „crescut“ din demonstrația din ianuarie 2017 care a atras mai mult de 500.000 de persoane la Washington pentru a se opune inaugurării lui Donald Trump la președinția SUA.

Sarsour a afirmat că arestările din timpul audierii au arătat „nivelul de disidență“ în ceea ce privește desemnarea de către Trump a conservatorului Kavanaugh pentru funcţia de preşedinte al Curţii Supreme.

 

Activistele, instruite pentru acţiuni de nesupunere civică

 Protestatarele au fost instruite pentru acţiuni de nesupunere civică nonviolente și au primit sprijin juridic.

„Disidentele“ au pornit acţiunile de protest încă din luna martie, când au organizat manifestări ample, împreună cu Centrul pentru Democrație Populară, o organizație nonprofit de stânga, și cu „We Demand Justice“, un grup format pentru a se opune nominalizărilor judiciare ale lui Trump.

Congresul american organizează sute de audieri pe an, care sunt de obicei proceduri îndelungate. Uneori, însă, unele atrag demonstrații zgomotoase. La sesiunile pentru audierea lui Kavanaugh, întreruperile au început la câteva minute după ce președintele Comitetului Judiciar al Republicii, Chuck Grassley, a declarat, marți, ședința deschisă.

În fiecare zi, „Servitoarele“ au sosit la ora 7 dimineața şi s-au aşezat la coadă pentru primirea biletelor de intrare. Apoi au așteptat în linie cam 20-30 de minute să intre în sala de audieri. Una după alta, activistele s-au opus pozițiilor lui Kavanaugh privind asistența medicală, avortul, dreptul de a purta armă sau procedura în sine, întrerupând des audierile și iritând anumiți membri ai Comitetului republican.

 

De ce trebuie să suporte comisia acest tip de insolenţă?

 „Nu știu de ce comisia ar trebui să suporte un astfel de tip de insolență“, a declarat senatorul Orrin Hatch, membru al Comitetului republican. „Cred că ar fi trebuit să eliminăm acest ton grav“, a adăugat el, în timp ce un alt activist întrerupea audierea.

Carla Beddard, în vârstă de 34 de ani, a fost una dintre cele 15 femei care au păşit în tăcere în fața senatorilor, în timp ce îi puneau întrebări lui Kavanaugh. Era îmbrăcată în mantie roșie și bonetă albă, purtate de femeile persecutate din „The Handmaid’s Tale“, un roman distopic, devenit serial de televiziune.

Beddard, absolventă de universitate, a declarat că a fost atrasă în grup pentru a protesta față de nominalizarea lui Kavanaugh datorită poziției acestuia împotriva deciziei Roe vs Wade, o hotărâre a Curții Supreme din 1973 care a legalizat avortul la nivel național. Kavanaugh
a mărturisit săptămâna aceasta că Roe vs Wade este precedent apariţiei Curții Supreme, dar a refuzat să spună dacă el consideră că e cazul să fie revizuit.

 

Pe sutien, o „slujnică“ avea scris: „Suntem disidenţa“

 Miercuri, Beddard și alte două „slujnice“ și-au scos costumele pentru a intra în sala de audieri. Una dintre ele și-a ridicat mâinile, iar pe sutien era scris: „Suntem disidenţa“. A fost una dintre cele 73 de persoane arestate în acea zi.

Cât priveşte chintesenţa audierilor, Brett Kavanaugh a spus în faţa membrilor comisiei: „Nu voi da sentinţe pe baza preferințelor personale sau politice. Eu nu sunt pro-reclamant sau pro-acuzator. Sunt judecător pro-lege“.   

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă