Peste 30 de palestinieni, răniţi de tiruri ale soldaţilor la frontiera

Peste 30 de palestinieni, răniţi de tiruri ale soldaţilor la frontiera

Mai mult de 30 de palestinieni au fost răniţi vineri de tiruri ale soldaţilor israelieni în noi ciocniri de-a lungul frontierei dintre Israel şi Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Achraf al-Qodra, a declarat într-un comunicat că 32 de palestinieni au fost răniţi în timpul ciocnirilor cu forţele israeliene, însă viaţa niciunuia dintre ei nu este în pericol.

La rândul său, armata israeliană a declarat că circa 10.000 de protestatari s-au adunat în diferite puncte de-a lungul barierei care separă Israelul de Fâşia Gaza.

"Protestatarii au aruncat cu pietre în trupele (israeliene)", a declarat un purtător de cuvânt al armatei, adăugând că mai multe dispozitive explozive au fost lansate în direcţia soldaţilor.

Fâşia Gaza, enclavă între Israel, Egipt şi Marea Mediterană, grav afectată de războaie, sărăcie şi blocade israeliene şi egiptene, este din martie 2018 scena protestelor săptămânale, însoţite de obicei de violenţe, de-a lungul frontierei foarte bine păzite de armata israeliană. De atunci, cel puţin 246 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene, majoritatea de-a lungul frontierei. Doi soldaţi israelieni au murit în violenţe.

Comentarii

loading...