17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPeste 35 de morți într-un atentat cu bomba la Bagdad

Peste 35 de morți într-un atentat cu bomba la Bagdad

Un atentat sinucigaș a luat viața a cel puțin 35 de locuitori din Irak, iar zeci de persoane au fost grav rănite. Tragedia s-a petrecut într-o piață aglomerată din cartierul Sadr City din Bagdad luni, în ajunul festivalului Eid al-Adha. Potrivit presei internaționale, peste 60 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce bomba a explodat în mulțime. Statul Islamic și-a revendicat atacul, a declarat agenția de știri Nasheer a grupului pe Telegram. Unul dintre militanții săi a aruncat în aer vesta explozivă printre mulțimi.

Conform declarațiilor medicilor, numărul morților ar putea crește de la o oră la alta, mulți dintre răniți fiind într-o stare critică. 

Primul ministru Mustafa al-Kadhimi a ținut o întâlnire urgentă cu comandanții de securitate pentru a discuta despre atacul  din cartierul Sadr City. Țara este îndurerată de tragedia produsă, iar zeci de mesaje cu regrete și condoleanțe au fost transmise în mediul online. Președintele Barham Salih a postat un tweet spunând: “Cu o crimă îngrozitoare, țintesc civilii din orașul Sadr în ajunul Eid … Nu ne vom odihni înainte ca terorismul să fie tăiat de rădăcini”.

Atacurile cu bombe de mari dimensiuni au fost odată un eveniment aproape zilnic în capitala irakiană, însă acestea au scăzut după ce o grupare din nordul și vestul Irakului a fost învinsă în 2017. În schimb, în Irak este activă acum organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic, dar şi grupuri insurgente, inclusiv proiraniene.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă