Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 350 de migranţi, salvaţi în largul Marocului

Peste 350 de migranţi, salvaţi în largul Marocului

Marina regală marocană a salvat joi în Marea Mediterană 367 de migranţi, în majoritate originari din Africa Subsahariană, care încercau să ajungă pe coastele spaniole, au anunţat surse militare, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Migranţii salvaţi, între care femei şi copii, s-au aflat "în dificultate la bordul mai multor bărci improvizate", potrivit unei note transmise către AFP de o sursă militară.

"Toţi au fost aduşi în siguranţă şi sănătoşi de către unităţile Marinei regale în cele mai apropiate porturi", a adăugat sursa citată.

Marocul a oprit 68.000 de tentative de imigraţie clandestină şi a dezmembrat 122 de "reţele infracţionale active" între ianuarie şi sfârşitul lunii septembrie, potrivit unui bilanţ oficial recent.

În afară de migranţii din Africa Subsahariană, încercările de plecare a unor tineri marocani la bordul unor ambarcaţiuni pneumatice s-au intensificat în ultimele luni.

Cu peste 55.200 de sosiri pe coastele spaniole în acest an, ruta de migraţie maritimă între Maroc şi Spania este în prezent cea mai frecventată, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Cel puţin 681 de migranţi au decedat de la începutul anului în Marea Mediterană încercând să ajungă în Spania, potrivit OIM. În 2017, 224 de migranţi au murit în această zonă.

Comentarii

loading...