Peste o sută de orașe din Germania vor să primească mai mulți refugiați

Peste o sută de orașe din Germania vor să primească mai mulți refugiați

O alianță formată din 120 de orașe germane a solicitat ca guvernul federal de la Berlin să le permite să înceapă imediat relocarea refugiaților salvați din Marea Mediterană, informează, marți, site-ul Deutsche Welle.

Mihai Diac 0 comentarii

Reprezentanți ai foarte multor orașe din Germania, printre care se numără Potsdam, Düsseldorf și Berlin, au declarat în cadrul unei conferințe de presă comune că e datoria lor umanitară să preia inițiativa în ceea ce privește primirea refugiaților.

"Am fi pregătiți să preluăm mai mulți oameni, dacă suntem lăsați să o facem", a declarat Mike Schubert, primarul orașului Potsdam.

În anul 2019, aproape 95.000 de persoane au ajuns în Europa traversând Marea Mediterană, potrivit datelor furnizate de ONU, în ciuda unor acorduri, controversate, cu Turcia și Libia, prin care se urmărea ca refugiații să rămână în aceste țări. Alți 1221 de oameni au murit înecați în Marea Mediterană, amintește Deutsche Welle.

O înțelegere a mai multor state, printre care Germania, Malta, Italia și Franța, a stabilit, în septembrie 2019 asupra unui cadru general privind distribuirea refugiaților salvați din Marea Mediterană. Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a promis că Germania va primi un sfert dintre persoanele salvate de naufragiu.

Comentarii

loading...