Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Petrolierul iranian capturat numit "un act de piraterie" de Iran

Petrolierul iranian capturat numit "un act de piraterie" de Iran

Capturarea petrolierului iranian de către Marea Britanie in Gibraltar „a creat un precedent periculos ”, a afirmat ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, conform Reuters.

Lorand Stoica 0 comentarii

„Iranul nu este membru UE şi nici vizat de vreun embargo european privind petrolul. Ultima oară când am verificat, UE era împotriva extrateritorialităţii. Capturarea ilegală a unui petrolier din partea Marii Britanii reprezintă un act de piraterie. Creează un precedent periculos şi trebuie să se încheie acum”, a scris el.

Marina Regală Britanică a informat că a ajutat autorităţile din Gibraltar să captureze nava pentru că aceasta transporta petrol în Siria, încălcând astfel sancţiunile UE impuse guvernului sirian condus de preşedintele Bashar al-Assad.

Conform informaţiilor relatate de BBC, 30 de puşcaşi marini au fost transportaţi din Marea Britanie în Gibraltar pentru a ajuta autorităţile locale, la cererea guvernului din Gibraltar.

Teheranul a răspuns prin convocarea ambasadorului britanic la Ministerul iranian de Externe pentru a denunţa „capturarea ilegală”.

Abbas Araqchi, ministrul adjunct de Externe al Iranului a declarat săptămâna trecută că petrolierul nu se îndrepta spre Siria.

"În ciuda a ceea ce afirmă guvernul englez, destinaţia petrolierului nu era Siria. Portul din Siria la care fac ei referire nu are capacitatea pentru un astfel de super-petrolier. Destinaţia era alta. Petrolierul trecea prin apele internaţionale prin Strâmtoarea Gibraltarului şi nu există nicio lege care să permită Angliei să oprească acest petrolier. Din punctul nostru de vedere, acest act reprezintă un jaf maritim şi dorim ca acest petrolier să fie eliberat”, a declarat el.

Comentarii

loading...