16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPfizer și BioNTech vor solicita aprobarea de urgență pentru vaccinul antivirus

Pfizer și BioNTech vor solicita aprobarea de urgență pentru vaccinul antivirus

Vaccinul a fost dezvoltat cu o viteză uluitoare – la doar 10 luni de la codificarea genetică a noului coronavirus.
Anunțul a fost așteptat de câteva zile, după ce companiile au declarat că un studiu finalizat al produsului a arătat că este 95% eficient în protejarea oamenilor de infecții. Anunțul confirmă, de asemenea, ceea ce CEO-ul BioNTech a declarat joi, potrivit AFP.
„Depunerea documentațiilor în SUA reprezintă o piatră de hotar în încercarea noastră de a livra un vaccin COVID-19 în lume, iar acum avem o imagine mai completă atât a profilului, cât și a eficacității și siguranței vaccinului nostru, oferindu-ne încrederea în potențialul său“ a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Vaccinul a fost evaluat de câteva săptămâni în Uniunea Europeană, Australia, Canada, Japonia și Regatul Unit și potrivit declarațiilor oficialilor farmaceutici,
“companiile vor fi gata să distribuie vaccinul în câteva ore după autorizare”.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite nu a precizat cât timp va dura studierea datelor privind vaccinul, dar guvernul se așteaptă să dea undă verde acestuia în primele două săptămâni ale lunii decembrie.

Uniunea Europeană ar putea, de asemenea, să treacă rapid la vaccinul Pfizer-BioNTech, poate chiar în a doua jumătate a lunii decembrie, potrivit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În procedură de avizare este, de asemenea, un alt vaccin dezvoltat tot de firmă de biotehnologie, Moderna, care spune că produsul său este, dîn egală măsură cu cel marca Pfizer, eficient în proproție de aproximativ95%.

Viteza cu care aceste vaccinuri au fost dezvoltate, pe măsură ce pandemia face ravagii în întreaga lume, nu are precedent. În ultimul deceniu, vaccinurile autorizate în SUA au durat în medie opt ani pentru a se dezvolta. Guvernul SUA spune că intenționează să vaccineze mai mult de 20 de milioane de oameni în decembrie și apoi alte 25-30 de milioane pe lună.

Totuși, chiar dacă ambele vaccinuri folosesc tehnologia ARNm (acid ribonucleic mesager) pentru a livra material genetic corpului, fapt care face ca celulele umane să creeze o proteină din virus, antrenând sistemul imunitar să fie gata să atace eventualul intrus SARS-CoV-2, Există diferențe importante între cele două vaccinuri.

Pfizer trebuie depozitat la -70 grade Celsius (- 94 grade Fahrenheit), în timp ce Moderna are nevoie doar de -20 grade Celsius (-4 Fahrenheit), mai aproape de ceea ce poate oferi un congelator obișnuit.

Pe de altă parte, dozele Pfizer-BioNTech sunt mult mai mici – 30 micrograme față de 100 micrograme ale Moderna-NIH – scăzând probabil costurile de producție per doză.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă