17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPiotr Verzilov, membru Pussy Riot, în afara pericolului după o probabilă otrăvire

Piotr Verzilov, membru Pussy Riot, în afara pericolului după o probabilă otrăvire

Expertizele medicale realizate la Berlin, precum şi cea a medicilor de la Moscova, sugerează “foarte probabil un caz de otrăvire”, a declarat Kai-Uwe Eckardt, medic la marele spital Caritas de la Berlin, în timpul unei conferinţe de presă. “El se află în afara pericolului”, chiar dacă este în continuare internat la terapie intensivă, a adăugat acesta, precizând că Verzilov este conştient şi poate să comunice.

Anturajul lui Verzilov a vorbit anterior despre o otrăvire a acestui membru al grupului punk contestatar, care a devenit cunoscut pentru că a pătruns pe teren în timpul Cupei la Fotbal ce s-a desfăşurat recent în Rusia, îmbrăcat, alături de alţi trei militanţi, în uniforme ale poliţiei. Pentru aceasta, toţi patru au fost condamnaţi la 15 zile de detenţie. Verzilov este şi fondatorul site-ului MediaZona, care informează în legătură cu procesele împotriva apărătorilor drepturilor omului.

Transferul lui Piotr Verzilov la bordul unui avion special a fost organizat de ONG-ul german Cinema for Peace, care susţine de ani de zile mişcarea Pussy Riot.

Piotr Verzilov, 30 de ani, care deţine de asemenea cetăţenia canadiană, a fost spitalizat marţi la Moscova în stare gravă după o audiere judiciară.

Spitalizarea lui Verzilov intervine în condiţiile în care cazul Skripal tensionează din nou relaţiile dintre Occident şi Moscova. Guvernul britanic acuză două persoane pe care îi prezintă drept agenţi ai Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) că i-au otrăvit în martie pe fostul agent rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, în Salisbury, acuzaţii respinse de Moscova.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă