Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Piotr Verzilov, membru Pussy Riot, în afara pericolului după o probabilă otrăvire

Piotr Verzilov, membru Pussy Riot, în afara pericolului după o probabilă otrăvire

Piotr Verzilov, membru al trupei contestatare ruse Pussy Riot, spitalizat de duminică la Berlin, a fost "foarte probabil" victima unei otrăviri de origine necunoscută, dar se află în prezent în afara pericolului, au anunţat medicii care îl tratează în Germania, potrivit AFP.

Rl online 0 comentarii

Expertizele medicale realizate la Berlin, precum şi cea a medicilor de la Moscova, sugerează "foarte probabil un caz de otrăvire", a declarat Kai-Uwe Eckardt, medic la marele spital Caritas de la Berlin, în timpul unei conferinţe de presă. "El se află în afara pericolului", chiar dacă este în continuare internat la terapie intensivă, a adăugat acesta, precizând că Verzilov este conştient şi poate să comunice.

Anturajul lui Verzilov a vorbit anterior despre o otrăvire a acestui membru al grupului punk contestatar, care a devenit cunoscut pentru că a pătruns pe teren în timpul Cupei la Fotbal ce s-a desfăşurat recent în Rusia, îmbrăcat, alături de alţi trei militanţi, în uniforme ale poliţiei. Pentru aceasta, toţi patru au fost condamnaţi la 15 zile de detenţie. Verzilov este şi fondatorul site-ului MediaZona, care informează în legătură cu procesele împotriva apărătorilor drepturilor omului.

Transferul lui Piotr Verzilov la bordul unui avion special a fost organizat de ONG-ul german Cinema for Peace, care susţine de ani de zile mişcarea Pussy Riot.

Piotr Verzilov, 30 de ani, care deţine de asemenea cetăţenia canadiană, a fost spitalizat marţi la Moscova în stare gravă după o audiere judiciară.

Spitalizarea lui Verzilov intervine în condiţiile în care cazul Skripal tensionează din nou relaţiile dintre Occident şi Moscova. Guvernul britanic acuză două persoane pe care îi prezintă drept agenţi ai Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) că i-au otrăvit în martie pe fostul agent rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, în Salisbury, acuzaţii respinse de Moscova.

Comentarii

loading...