15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPloile musonice fac ravagii în India

Ploile musonice fac ravagii în India

Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele două zile din cauza ploilor musonice în statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, potrivit informaţiilor oferite duminică de autorităţi, relatează DPA.

Bilanţul total al victimelor precipitaţiilor, care au căzut fără oprire începând de joi, ajunsese duminică la 70 de morţi şi 77 de răniţi, a informat Suresh Gautam, oficial în cadrul centrului pentru managementul dezastrelor din Lucknow.

Cele mai multe decese au fost cauzate de prăbuşirea acoperişurilor şi a zidurilor locuinţelor, iar altele au survenit în urma electrocutării.

Districtele Sahranpur, Meerut şi Muzaffarpur au fost cele mai afectate, potrivit lui Gautam.

Sezonul musonic în India, între lunile iunie şi septembrie, aduce precipitaţii vitale pentru agricultură, dar deseori provoacă distrugeri de proporţii.

Meteorologii au avertizat că în următoarele trei zile va continua să plouă torenţial, ceea ce va provoca noi distrugeri şi inundaţii, iar debitele unor cursuri de apă din regiune vor ajunge până aproape de nivelul de pericol.

O alertă de inundaţii a fost emisă pentru regiunile joase din bazinul râului Yamuna din New Delhi.

Cele mai citite

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă