16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Accident Genoa. Primul român declarat mort este în viață

VIDEO Accident Genoa. Primul român declarat mort este în viață

UPDATE 20:22 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat miercuri seară că primul dintre cetăţenii români declaraţi ca fiind decedaţi de către autorităţile italiene, pe 14 august, în urma prăbuşirii unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10 din Italia, este în viaţă şi este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova

UPDATE 20:20 Premierul Italiei a declarat stare de urgență

Primul ministru italian Giuseppe Conte a anunţat miercuri instituirea unei ”stări de urgenţă pentru 12 luni” la Genova, în urma prăbuşirii marţi a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de acest oraş, accident soldat cu cel puţin 39 de morţi, relatează AFP .

“Am auzit cererea preşedintelui regiunii şi am decretat starea de urgenţă pentru 12 luni”, a declarat Conte presei, după o reuniune extraordinară la Genova a Consiliului de Miniştri.

“Am deblocat, pentru aplicarea primelor intervenţii, cinci milioane de euro din fondul naţional pentru situaţii de urgenţă”, a precizat el. “Este o primă măsură a guvernului în faţa acestei tragedii”, a comentat preşedintele Consiliului de miniştri.

“Vom decreta, de asemenea, o zi de doliu naţional, urmează să stabilim ziua pentru a coincide cu funeraliile victimelor”, a spus el.

UPDATE 13:24 – Un al doilea român, cu dublă cetăţenie, a fost identificat printre persoanele decedate în urma prăbuşirii, marţi, a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de Genova, a anunţat miercuri MAE. 

De asemenea, autoritățile italiene au anunțat că bilanțul morților în tragicul incident a crescut din nou, ajungându-se la 39 de persoane decedate, inclusiv trei copii.

UPDATE 15 august Un român a fost identificat printre persoanele decedate după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia, în apropierea oraşului Genova, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care precizează că operaţiunile de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare.

“Conform datelor preliminare obţinute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la faţa locului, printre persoanele decedate a fost identificat şi un cetăţean român”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare.

UPDATE 18:12 – Matteo Salvini, ministrul italian de Interne, a declarat că sunt în jur de 30 de morți și foarte mulți răniți.

UPDATE 16:29 – Un nou bilanț provizoriu foarte întunecat: 22 de morți.

UPDATE 15:52 – Bilanț provizoriu: 11 morți, printre care și un copil, 5 răniți grav.

UPDATE 15:38 – Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile italiene nu au notificat, până la acest moment, oficiul consular al României de la Torino cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de prăbuşirea unui pod pe o autostradă în apropierea oraşului Genova din nord-vestul Italiei.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular: +39 011 249 57 75;+ 39 011 249 52 64; + 39 011 249 50 64; + 39 011 235 90 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români şi Străinătate (CCSCRS) sau la numărul de urgenţă al oficiului consular + 39 338 756 8134.

UPDATE 15:19 – O persoană a fost scoasă în viață de sub dărâmături.

UPDATE 14:56 – Ultimele momente ale prăbușiri au fost capturate video de un italian. Imagini cutremurătoare.

UPDATE 14:54 – 11 morți confirmați de serviciile de urgență, pe moment. Încă se lucrează la dărâmături.

UPDATE 14:36 – Serviciile de urgență italiene confirmă că odată cu s-au prăbușit și mașini și camioane. Ar fi vorba de „zeci de morți” conform șefului serviciului local de ambulanțe, citat de BBC News. Ministrul italian al Transporturilor crede că este vorba de o „imensă tragedie”. 

Potrivit Reuters, un martor ar fi declarat pesntru postul de televiziune „Sky Italia” că a văzut „opt sau nouă” vehicule pe pod în momentul prăbușirii. 

Podul fusese reabilitat în 2016.

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi afectate de incident.

Filmări de la locul incidentului arată bucăţi mari din pod căzute în valea de sub secţiunea de mijloc a podului. O imagine distribuită de pompierii italieni arată un camion aproape de locul în care podul s-a rupt.

Podul datează din anii 1960 și poartă numele „Morandi” 

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă