14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPoliţia britanică a arestat un bărbat bănuit că a transmis informaţii militare...

Poliţia britanică a arestat un bărbat bănuit că a transmis informaţii militare clasificate Chinei

Bryn Jones, în vârstă de 73 de ani, fost angajat al fabricantului britanic de motoare Rolls-Royce, “a fost arestat după ce MI5 (serviciul britanic de informaţii interne) a primit notificări potrivit cărora informaţii clasificate în domeniul apărării ar fi putut fi transmise Beijingului”, scrie tabloidul The Sun.

Potrivit ziarului, informaţiile clasificate se referă la avionul de luptă F-35B al producătorului american Lockheed Martin, la care a lucrat Rolls-Royce.

Scotland Yard a precizat că un bărbat a fost arestat marţi în Derbyshire (centrul Angliei) în baza Official Secrets Act, o lege care interzice divulgarea de secrete de stat sau de informaţii care ar putea ameninţa securitatea naţională.

Bărbatul, a cărui locuinţă a fost percheziţionată, a fost eliberat marţi seara, a spus poliţia, fără a preciza identitatea acestuia.

Potrivit profilului său de pe LinkedIn, Bryn Jones este un profesor care a fost invitat la Universitatea Aeronautică din Xian (centrul Chinei) şi a lucrat pentru Rolls-Royce în perioada 1968-2003.

F-35B, cu decolare şi aterizare verticală, urmează să înlocuiască Harrier G9 şi Tornado GR4 pentru a deveni principalul avion de luptă al forţelor britanice în următoarele trei decenii.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă