10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPoliția britanică, de părere că toate cele 39 de victime din camionul...

Poliția britanică, de părere că toate cele 39 de victime din camionul frigorific erau din Vietnam

“Credem că victimele sunt vietnamezi şi suntem în contact cu guvernul vietnamez”, a precizat poliţia din Essex într-un comunicat dat publicităţii vineri seară.

“Suntem în contact direct cu un anumit număr de familii din Vietnam şi Regatul Unit şi credem că am identificat familiilor unora dintre victimele a căror călătorie s-a terminat tragic”, a adăugat poliţia, explicând că procesul de identificare este încă în curs şi că identitatea victimelor nu poate fi încă dezvăluită.

Anchetatorii fac apel la orice persoană care deţine informaţii privind identitatea victimelor să contacteze autorităţile.

Poliţiştii speră să-i poată audia şi pe Ronan Hughes, de 40 de ani, şi pe fratele său Christopher, de 34 de ani, originari din Irlanda de Nord, căutaţi de marţi. “Deşi am vorbit cu Ronan Hughes la telefon, trebuie să avem o conversaţie cu el şi cu fratele lui în carne şi oase”, a declarat inspectorul şef al poliţiei din Essex, Dan Stoten, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Să discutăm cu Ronan şi Christopher este crucial pentru ancheta noastră. Cu cât se întâmplă asta mai repede, cu atât vom progresa mai repede în ancheta noastră”, a adăugat el.

Potrivit inspectorului şef Dan Stoten, poliţia din Irlanda de Nord a interceptat joi un camion care ar putea fi legat de fraţii Hughes “cunoscuţi pentru legăturile lor cu Irlanda şi Irlanda de Nord, precum şi cu transportul rutier şi maritim”.

Un bărbat de 23 de ani compărut vineri în faţa Înaltei curţi de justiţie din Irlanda, la Dublin, pentru 39 de omucideri involuntare şi trafic de fiinţe umane. Poliţia britanică a cerut extrădarea sa.

Bărbatul originar dintr-un sat nord-irlandez situat în apropierea oraşului de frontieră Newry, a fost plasat în arest preventiv până la 11 noiembrie, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al parchetului.

Cadavrele celor 39 de migranţi au fost descoperite în noaptea de 22 spre 23 octombrie într-un camion frigorific din zona industrială Grays, în Essex, la 30 km est de Londra. Poliţia britanică nu a furnizat până acum indicii privind cauzele morţii. Containerul în care se aflau aceşti 31 de bărbaţi şi opt femei a ajuns cu feribotul în docul Purfleet, pe Tamisa, venind de la Zeebruge, în Belgia.

Poliţia din Vietnam a anunţat că a arestat două persoane şi a citat alte două persoane vineri după ce a deschis o anchetă penală privind un presupus trafic de fiinţe umane.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă