Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Poliţişti chinezi în Belgrad

Poliţişti chinezi în Belgrad

Poliţişti străini patrulează pe străzile din Belgrad pentru prima dată , alături de colegii lor sârbi, ne spune Reuters luni.

Rl online 0 comentarii

Pe artera pietonală Knez Mihajlova, la cetatea Kalemegdan, la aeroportul Nikola Tesla şi la un mall chinezesc de la periferia Belgradului pot fi văzute patrule formate din câte doi poliţişti sârbi şi doi chinezi.

Mii de turişti chinezi vizitează Belgradul şi alte oraşe din Serbia. În sprijinul acestora, a fost deschisă o linie telefonică, a arătat Jin Yao, agent de poliţie din Beijing, care s-a alăturat săptămâna trecută colegilor săi sârbi. Poliţistul sârb Zoran Jovanovic a precizat că agenţii chinezi nu au dreptul de a efectua arestări în Serbia. "Misiunea lor este de a asigura legătura între noi şi turişti", a explicat el. Unii turişti chinezi au fost surprinşi să întâlnească compatrioţi în uniformă şi au dorit să se fotografieze alături de aceştia.

Iniţiativa a fost consecinţa unui memorandum semnat în mai de miniştrii de interne sârb şi chinez, care permite efectuarea de exerciţii comune ale unor unităţi speciale de poliţie şi cooperarea pentru combaterea infracţiunilor informatice.

Poliţia sârbă cooperează şi cu forţe similare din alte ţări. Poliţişti sârbi au fost trimişi vara aceasta la frontiera Greciei cu Macedonia de Nord şi în Muntenegru, în timp ce poliţişti turci asigură sprijin la puncte de trecere a frontierelor Serbiei. Din ţări membre ale Uniunii Europene cum ar fi Cehia, Slovacia, Ungaria şi Austria sunt trimişi prin rotaţie poliţişti încă din 2014, pentru a opri migraţia ilegală prin Serbia.

Comentarii

loading...