12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalPolonezii protestează duminică față de interzicerea avortului

Polonezii protestează duminică față de interzicerea avortului

Pe lângă susţinătorii mişcării Greva femeilor poloneze (OSK), la marşul de duminică au participat şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, care au protestat împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Manifestanţii au mărşăluit prin centrul capitalei purtând măşti, pancarte antiguvernamentale, steaguri poloneze, ale Uniunii Europene şi în culorile curcubeului. Avansul protestatarilor a fost blocat în mai multe rânduri de dispozitive de poliţie.

Poliţia din Polonia a fost criticată de manifestanţi şi opoziţie pentru exces de forţă în cursul altor recente proteste, menţionează dpa.

Protestul de duminică a fost programat să coincidă cu împlinirea a 39 de ani de la introcerea legii marțiale din Polonia, în 13 decembrie 1981. Mulți polonezi acuză guvernul că acționează tot mai mult ca regimul autoritar din acea epocă.

Partidul de guvernământ “PiS (Lege şi Justiţie) duce un război cu întreaga lume: cu tinerii, cu profesorii, cu medicii, cu antreprenorii, cu angajaţii din sectorul public, cu Europa. Fără a introduce starea de urgenţă, au introdus practic legea marţială”, au scris organizatorii în social media, înaintea marşului.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă