15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalPolonia, program de combatere a poluării, în valoare de peste 7 miliarde...

Polonia, program de combatere a poluării, în valoare de peste 7 miliarde de euro

Morawiecki a reafirmat angajamentul guvernului său pentru combaterea poluării şi a detaliat un plan ce cuprinde mai multe măsuri, inclusiv acordarea de subvenţii pentru izolarea termică a locuinţelor şi ajutoare pentru achiziţia de sisteme de încălzire mai economice cu consumul de resurse.

În Polonia gradul de poluare creşte mai ales în timpul iernii, când mulţi localnici folosesc cărbune de proastă calitate sau gunoaie pentru a-şi alimenta sistemele de încălzire, practică ce conduce la niveluri ridicate ale poluării în oraşele Cracovia, Varşovia sau în bazinul minier al Sileziei.

Polonezii respiră un aer ce conţine de aproape 30 de ori mai multe particule cancerigene faţă de acum zece ani, astfel că în fiecare an în Polonia circa 50.000 de persoane mor prematur din cauza proastei calităţi a aerului, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit acestei organizaţii, 33 din cele 50 de oraşe cele mai contaminate ale Europei sunt în Polonia, majoritatea în zonele miniere din Silezia, dar un grad ridicat al poluării este consemnat şi în zonele împădurite ale Poloniei, în sudul ţării, dar şi în nord, în zona ţărmului Mării Baltice.

Polonia va găzdui în luna decembrie următoarea conferinţă a ONU privind schimbările climatice (COP24), potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă