Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polonia se alătură tandemului franco-german în domeniul bateriilor electrice

Polonia se alătură tandemului franco-german în domeniul bateriilor electrice

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire, a anunţat vineri la Varşovia că Polonia se va alătura Franţei şi Germaniei într-o alianţă europeană destinată dezvoltării şi producţiei de baterii electrice, transmite Reuters.

Rl online 0 comentarii

Această iniţiativă se înscrie într-un efort mai amplu destinat creării "unei noi strategii europene...pentru o industrie puternică, independentă, autonomă" şi, în acest scop, "vom revizui regulile din domeniul concurenţei" care nu mai sunt adaptate competiţiei mondiale, a explicat Bruno Le Maire într-o conferinţă de presă comună cu ministrul polonez al Antreprenoriatului, Jadwiga Emilewicz.

Le Maire a insistat asupra "importanţei pe care Franţa o acordă întăririi cooperării economice, financiare şi tehnologice cu Polonia", adăugând că în contextul Brexitului, Polonia va deveni "o ţară strategică pentru viitorul construcţiei europene".

Polonia posedă "expertiză şi competenţe concrete" în domeniul reciclării bateriilor şi în acest sector ar urma să participe la societatea comună franco-germană, pentru a aisgura independenţa industriei auto europene, a declarat Bruno Le Maire, care s-a întâlnit şi cu premierul polonez, Mateusz Morawiecki şi cu ministrul polonez de Finanţe, Elzbieta Czerwinska.

Săptămâna trecută, miniştrii Economiei din Franţa şi Germania au anunţat o strategie industrială comună pentru Europa, în ideea de a crea "noi campioni". Cei doi parteneri au ales producţia de baterii electrice drept primul proiect concret de cooperare, care va fi deschis şi altor state europene. Germania va furniza un miliard de euro iar Franţa 700 milioane de euro pentru producţia locală de baterii pentru vehiculele electrice.

Acest proiect a fost salutat vineri de ministrul polonez al Antreprenoriatului, Jadwiga Emilewicz. "Europa nu poate fi dependentă de doi sau trei campioni care elaborează noi tehnologii în afara UE", a spus oficialul polonez.

În acest sens,autorităţile de la Varşovia au propus să găzduiască o masă rotundă industrială în formatul Triunghiului de la Weimar (Germania-Franţa-Polonia) pentru a reuni companiile interesate.

Comentarii

loading...