13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPolonia se alătură tandemului franco-german în domeniul bateriilor electrice

Polonia se alătură tandemului franco-german în domeniul bateriilor electrice

Această iniţiativă se înscrie într-un efort mai amplu destinat creării “unei noi strategii europene…pentru o industrie puternică, independentă, autonomă” şi, în acest scop, “vom revizui regulile din domeniul concurenţei” care nu mai sunt adaptate competiţiei mondiale, a explicat Bruno Le Maire într-o conferinţă de presă comună cu ministrul polonez al Antreprenoriatului, Jadwiga Emilewicz.

Le Maire a insistat asupra “importanţei pe care Franţa o acordă întăririi cooperării economice, financiare şi tehnologice cu Polonia”, adăugând că în contextul Brexitului, Polonia va deveni “o ţară strategică pentru viitorul construcţiei europene”.

Polonia posedă “expertiză şi competenţe concrete” în domeniul reciclării bateriilor şi în acest sector ar urma să participe la societatea comună franco-germană, pentru a aisgura independenţa industriei auto europene, a declarat Bruno Le Maire, care s-a întâlnit şi cu premierul polonez, Mateusz Morawiecki şi cu ministrul polonez de Finanţe, Elzbieta Czerwinska.

Săptămâna trecută, miniştrii Economiei din Franţa şi Germania au anunţat o strategie industrială comună pentru Europa, în ideea de a crea “noi campioni”. Cei doi parteneri au ales producţia de baterii electrice drept primul proiect concret de cooperare, care va fi deschis şi altor state europene. Germania va furniza un miliard de euro iar Franţa 700 milioane de euro pentru producţia locală de baterii pentru vehiculele electrice.

Acest proiect a fost salutat vineri de ministrul polonez al Antreprenoriatului, Jadwiga Emilewicz. “Europa nu poate fi dependentă de doi sau trei campioni care elaborează noi tehnologii în afara UE”, a spus oficialul polonez.

În acest sens,autorităţile de la Varşovia au propus să găzduiască o masă rotundă industrială în formatul Triunghiului de la Weimar (Germania-Franţa-Polonia) pentru a reuni companiile interesate.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă