Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polonia: Speolog blocat într-o peşteră din Munţii Tatra, găsit mort

Polonia: Speolog blocat într-o peşteră din Munţii Tatra, găsit mort

Trupul neînsufleţit al unuia dintre cei doi speologi polonezi blocaţi într-o peşteră din Munţii Tatra a fost găsit de salvatori, ne spune AFP.

Lorand Stoica 0 comentarii

"Corpul unuia dintre cei doi speologi pe care îi căutam încă de sâmbătă a fost găsit", a declarat Krzysztof Dlugopolski, din cadrul serviciilor de salvare, pentru site-ul Onet, adăugând că va oferi mai multe detalii pe parcursul zilei de vineri.

Cei doi bărbaţi au intrat săptămâna trecută în peştera Wielka Sniezna, cel mai extinsă şi mai adâncă din Polonia, alături de alţi patru speologi, care au ieşit sâmbătă şi au dat alerta după ce au fost separaţi de cei doi colegi.

Ultimul contact sonor cu cei doi speologi a avut loc sâmbătă, în jurul orei 02:00 dimineaţa, iar operaţiunile de căutare au început seara.

Un membru al echipelor de salvare a precizat la începutul săptămânii că, pe lângă riscul de înec, cei doi se confruntă şi cu cel de hipotermie, în condiţiile în care temperatura din peşteră este foarte scăzută, de 3 şi 4 grade Celsius.

Echipele de salvare au folosit explozibili pentru a încerca să-şi croiască drum printr-un coridor îngust, lung de câţiva zeci de metri - altul decât cel folosit de cei doi speologi daţi dispăruţi.

Alături de salvamontiştii polonezi, la operaţiunea de salvare participă salvamontişti slovaci, pompieri şi membri ai echipelor de salvare din sectorul minier.

Comentarii

loading...