25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalPolonia speră să semneze un acord privind trupele SUA până la sfârşitul...

Polonia speră să semneze un acord privind trupele SUA până la sfârşitul anului

Oficialii nu au spus când vor ajunge noile trupe în Polonia sau unde vor fi staţionate.

Întărirea prezenţei americane în Polonia “este în curs în acest moment şi reflectă angajamentul SUA faţă de această alianţă”, a spus Pence.

Cu acelaşi prilej, Pence a criticat Germania pentru că nu şi-a realizat ţinta NATO de alocare bugetară de 2% din PIB pentru apărare, implicându-se în acelaşi timp în proiectele Nord Stream împreună cu Rusia.

“Pur şi simplu nu are sens ca oamenii din SUA să poarte povara leului din apărarea Europei”, a spus Pence.

“Să vezi Germania implicându-se în special în Nord Stream 1 şi Nord Stream 2 şi permiţându-şi să devină dependentă de Rusia pentru nevoile ei energetice este o altă problemă pe care preşedintele Trump va continua să o ridice”, a spus Pence după întâlnirea cu Duda.

Pence a felicitat Polonia pentru că respectă obiectivul bugetar pentru apărare stabilit de NATO, de 2% din PIB.

Vicepreşedintele Pence efectuează o vizită în Polonia în locul preşedintelui Donald Trump, care şi-a amânat vizita din cauza situaţiei provocate de venirea uraganului Dorian.

Preşedinţii Andrzej Duda şi Donald Trump au semnat în luna iunie un acord ce prevede creşterea efectivelor trupelor americane staţionate în Polonia de la 4.500 la circa 5.500 de militari şi amplasarea în această ţară a comandamentului unei divizii americane.

Dar Trump nu doreşte suplimentarea trupelor americane în Europa, astfel că el a decis ca noile trupe dislocate în Polonia să fie transferate din rândul celor deja desfăşurate în alte state, cum ar fi de pildă Germania.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă