Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Auschwitz

Auschwitz

Polonia vrea despăgubiri uriașe pentru pierderile din Al Doilea Război Mondial

Polonia vrea să obţină în acest an compensații pentru distrugerile suferite în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a anunţat ieri ministrul polonez de Externe, Jacek Czaputowicz.

Rl online 0 comentarii

„Vom vorbi despre necesitatea de a despăgubi polonezii pentru pierderile suferite în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Vom căuta modalităţi juridice, politice şi financiare pentru a obţine compensaţiile datorate”, a spus Czaputowicz, în cadrul unui discurs în Parlament în care şi-a prezentat obiectivele pentru anul 2018, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.

Polonia intenţionează să ceară Germaniei despăgubiri în valoare de 690 de miliarde de euro pentru distrugerile din perioada nazistă. În replică, mai mulţi jurişti din Parlamentul german susţin că Varşovia nu are dreptul să solicite despăgubiri.

Tot miercuri, parlamentarul britanic de origine poloneză Daniel Kawczynski a declarat că Germania ar trebui să ofere compensaţii în valoare de sute de miliarde de euro pentru Polonia şi Marea Britanie.

„La sfârşitul războiului, Varşovia era complet distrusă şi şase milioane de oameni au murit. Aproape fiecare persoană din Polonia a fost afectată de brutalitatea naziştilor. (…) Cum a fost Marea Britanie despăgubită de Germania pentru distrugerile provocate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial? Întotdeauna părem în genunchi în faţa germanilor”, a spus Kawczynski.

Tensiunile dintre Polonia şi Germania s-au accentuat după ce preşedintele polonez Andrzej Duda a promulgat, la 6 februarie, o lege privind Holocaustul, care prevede incriminarea oricărei persoane care acuză Polonia de complicitate la crimele comise de nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cei care se referă la lăgărele naziste de concentrare din Polonia ca fiind poloneze riscă până la trei ani de închisoare.

Comentarii

loading...