Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polonia vrea să iasă din Convenția de la Istanbul, care apără femeile

Polonia vrea să iasă din Convenția de la Istanbul, care apără femeile

Consiliul Europei se declară îngrijorat de intenţia guvernului de la Varșovia de a retrage Polonia din Convenţia de la Istanbul, care protejează femeile.

Mihai Diac 0 comentarii

Consiliul Europei consideră că eventuala retragere a Poloniei din Convenția de la Istanbul va reprezenta ''un regres important'' în eforturile de a proteja femeile de violenţele sexiste și de cele din familie. 

Convenția de la Istanbul, semnată în anul 2011, este Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, a anunțat că va prezenta luni un document prin care va cere Ministerului Familiei de la Varșovia să pregătească retragerea Poloniei din acest tratat.

La momenul în care Polonia aderase la acest tratat, adică în anul 2011, Zbigniew Ziobro susținea că textul acestei Convenții "justifică ideologia gay".

Comentarii

loading...