Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mike Pompeo

Mike Pompeo

Pompeo – mesagerul Casei Albe. Ce așteaptă Administrația Trump din partea UE

La reuniunea de luni a miniștrilor de Externe din țările UE, invitat special a fost secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

Mihai Diac 0 comentarii

Pentru europenii care l-au văzut pe președintele Donald Trump cum a susținut “un atac constant asupra relațiilor transatlantice în ultimele săptămâni, inclusiv un plan de a scoate trupele americane din Germania și noi sancțiuni care vizează Curtea Penală Internațională”, această misiune a secretarului Pompeo, de negociere cu UE, seamănă cu “un pact cu diavolul”, comentează un articol publicat pe site-ul www.politico.com.

Pe de altă parte, surse de la Washington insistă că relația cu UE se menține, pentru SUA, drept „cea mai importantă relație bilaterală” și că mandatul încredințat de președintele Donald Trump secretarului de stat Pompeo în fața UE este să determine un front comun, al Statelor Unite și al UE, împotriva Chinei.

Practic, la discuțiile de luni cu miniștrii de Externe din țările UE, “Pompeo intenționează să ridice probleme legate de China și de Rusia”, dezvăluia, încă de acum două zile, un oficial de la Washington.

Comentarii

loading...