13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPompeo: SUA nu vor împărtăşi informaţii cu ţările care folosesc tehnologia Huawei

Pompeo: SUA nu vor împărtăşi informaţii cu ţările care folosesc tehnologia Huawei

“Dacă o ţară adoptă asta şi o foloseşte în sistemele sale de informaţii esenţiale, atunci nu vom putea să împărtăşim informaţii cu ele, nu vom putea să lucrăm împreună cu ele”, a declarat Pompeo pentru postul de televiziune Fox Business.

“În unele cazuri, există riscul să nici nu putem să co-amplasăm resurse americane, o ambasadă americană sau un avanpost militar american”, a adăugat Pompeo, spunând că va împărtăşi detaliile legate de acest ‘risc real’ cu aliaţii.

Preşedintele american Donald Trump s-a folosit de Twitter pentru a lăuda virtuţile tehnologiei mobile 5G şi pentru a încuraja firmele americane să îşi îmbunătăţească performanţele, insistând în acelaşi timp că nu îşi doreşte să îi blocheze pe rivalii chinezi, comentariile sale fiind mult delicate decât cele ale lui Pompeo.

“Vrea ca SUA să câştige prin competiţie, nu prin blocarea tehnologiilor avansate ale momentului. Trebuie să fim întotdeauna lideri în tot ce facem, în special când vine vorba de lumea palpitantă a tehnologiei!”, a scris Trump pe Twitter.

SUA au luat în considerare o interdicţie asupra Huawei şi i-au încurajat şi pe aliaţi să îşi suspende legăturile cu compania, invocând relaţia strânsă a acesteia cu guvernul chinez.

Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă