Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Portugalia: Susține că suspendarea vizelor pentru iranieni nu are legături cu motive politice

Portugalia: Susține că suspendarea vizelor pentru iranieni nu are legături cu motive politice

Portugalia susține că suspendarea acordării de vize iranienilor nu are legături 'politice', conform Ministerul Afacerilor Externe din Portugalia, ne spune AFP.

Lorand Stoica 0 comentarii

'Această decizie nu este politică', a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al ministerului. Ea 'nu este legată de condiţiile de securitate în Iran sau de un alt aspect de natură instituţională sau politică', ci de 'condiţiile de funcţionare a secţiei consulare' portugheze în Iran, a menţionat anterior ministerul într-un comunicat. Ministerul, care a dat asigurări că această suspendare este 'temporară', a ţinut să facă aceste precizări după declaraţiile şefului diplomaţiei, Augusto Santos Silva, care a anunţat marţi suspendarea acordării de vize cetăţenilor iranieni 'din raţiuni de securitate', dar fără a dori să furnizeze explicaţii.

'Portugalia nu glumeşte cu intrările pe teritoriul său naţional', a declarat el în cadrul unei audieri în faţa unei comisii parlamentare, precizând că nu poate furniza public explicaţii privind această decizie, care survine într-un context de vii tensiuni între Teheran şi ţările occidentale. El a insistat totuşi în faţa presei după această audiere că suspendarea vizelor nu are 'nimic de a face cu calitatea relaţiilor bilaterale între Portugalia şi Teheran', potrivit agenţiei Lusa.

Comentarii

loading...