15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremierul australian exclude organizarea de alegeri legislative anticipate

Premierul australian exclude organizarea de alegeri legislative anticipate

Coaliţia aflată la putere în Australia, formată din Partidul Liberal şi Partidul Naţional, pare să fi devenit minoritară în urma alegerilor legislative parţiale organizate sâmbătă la Wentworth, cartier balnear înstărit din Sydney.

Alegătorii acestei circumscripţii tradiţional ataşate Partidului Liberal (PL) au făcut guvernul să plătească pentru demisia fostului premier Malcolm Turnbull, victima unei “lovituri de stat” din interiorul partidului.

Însă, dacă independenta Kerryn Phelps părea iniţial să aibă un avans substanţial faţă de liberalul Dave Sharma, distanţa dintre cei doi candidaţi s-a redus pe parcurs, odată cu numărarea voturilor prin poştă.

Sharma şi-a recunoscut înfrângerea sâmbătă seara în faţa lui Phelps, creditată atunci cu 54% din voturi. Între timp, avansul lui Kerryn Phelps s-a redus la 50,61% din voturi, cu 884 de voturi mai mult decât pentru Sharma.

Scott Morrison a luat act de nemulţumirea electoratului său faţă de destituirea lui Turnbull, dar s-a declarat hotărât să rămână la conducere, chiar dacă executivul său devine minoritar.

“Australienii se aşteaptă ca guvernul să meargă până la sfârşitul mandatului său. Am fost aleşi pentru a duce la bun sfârşit un mandat şi asta vom şi face”, a spus el.

Alegeri legislative trebuie să fie organizate până cel târziu în luna mai anul viitor.

Alegerile legislative parţiale au fost provocate de demisia lui Turnbull. El s-a retras din camera inferioară a parlamentului, în pofida apelurilor taberei sale care îi cereau să nu ameninţe supravieţuirea majorităţii.

Scott Morrison a dat de asemenea de înţeles că va fi gata să se alieze cu parlamentari din partide minoritare pentru a face faţă la ceea ce Kerryn Phelps prezintă ca fiind prioritatea sa: transferarea copiilor deţinuţi în tabere australiene de migranţi de pe insule din Pacific.

Rezultatele definitive vor putea fi cunoscute abia la 2 noiembrie, data-limită pentru voturile poştale.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă