7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremierul britanic acuză serviciile secrete ruse că ar putea pregăti noi atacuri...

Premierul britanic acuză serviciile secrete ruse că ar putea pregăti noi atacuri neurotoxice

Potrivit unor surse diplomatice, Theresa May vrea “acţiuni coordonate” ale ţărilor Uniunii Europene pentru condamnarea atacului chimic atribuit Rusiei care l-a vizat pe un fost agent secret rus în Marea Britanie.

“Rusia a efectuat un atac îndrăzneţ şi lipsit de inteligenţă împotriva Marii Britanii. Este clar că ameninţarea rusă nu respectă frontiere şi, într-adevăr, incidentul din Salisbury se înscrie în modelul agresiunilor ruse împotriva Europei şi a vecinilor Rusiei”, a spus Theresa May în momentul venirii la summitul de la Bruxelles.

Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a declarat că intenţionează expulzarea agenţilor ruşi de pe teritoriul ţării sale.

 
“Marea Britanie afirmă că există reţele care organizează lucruri precum cel din Salisbury, că aceste reţele sunt în ţările noastre şi că ar fi bine să le contracarăm. Aceste reţele au abordat ţări europene, iar Theresa May le va spune mai multe lucruri liderilor ţărilor UE”, a declarat un diplomat citat de agenţia Reuters.

“Mai multe state europene vor să aibă o reacţie comună la atacul care l-a vizat pe fostul agent Serghei Skripal”, a afirmat un alt diplomat UE.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă