Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a inaugurat o colonie în onoarea lui Trump

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a inaugurat o colonie în onoarea lui Trump

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a inaugurat o nouă colonie în Platoul Golan sirian, anexat şi ocupat de către Israel, denumită 'Ramat Trump' ('Colina Trump' în ebraică), în onoarea preşedintelui american, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Donald Trump a recunoscut la 25 martie suveranitatea Israelului asupra părţii din Platoul Golan pe care statul israelian a luat-o de la Siria în timpul Războiului de Şase Zile din 1967, apoi a anexat-o în 1981, o decizie care nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională.

"Platoul Golan este israelian şi va rămâne mereu", a declarat Benjamin Netanyahu, calificându-l pe Donald Trump drept "un mare prieten al Israelului care a luat decizii care nu au mai fost luate până acum".

Instalat în jurul unei mari mese, consiliul de miniştri reunit în mod excepţional într-un cort în nordul Platoului Golan şi în prezenţa ambasadorului SUA, David Friedman, a votat pentru a da numele 'Ramat Trump' unei colonii care ar urma să se construiască într-o localitate formată în prezent din patru familii de colonişti.

Aproximativ 23.000 de druzi, minoritate arabofonă şi musulmană prezentă de asemenea în Siria şi în Libanul vecin, trăiesc în partea din Platoul Golan ocupată şi anexată de către Israel, precum şi 25.000 de colonişti israelieni veniţi după 1967.

Aceşti druzi sunt apatrizi: şi-au pierdut naţionalitatea siriană şi mulţi au refuzat cartea de identitate israeliană. Ei se consideră sirieni şi s-au opus ferm anexării teritoriului de către statul israelian.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...