10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremierul suedez și-a remaniat guvernul și a numit un nou ministru de...

Premierul suedez și-a remaniat guvernul și a numit un nou ministru de externe

Ann Linde, 57 de ani, a fost numită ministru de externe. Ea i-a succedat lui Margot Wallstrom, care a fost şefa diplomaţiei suedeze din 2014, dar care a anunţat săptămâna trecută că se retrage pentru a dedica mai mult timp familiei sale.

Înainte de aceasta, Ann Linde a fost ministru al comerţului. Succesoarea ei în această funcţie este Anna Hallberg, care s-a retras de la conducerea grupului de invesţii de stat Almi.

Eva Nordmark, care în ultimii opt ani a condus Confederaţia Angajaţilor Profesionişti a Suediei ce reuneşte 1,4 milioane de membri, a fost numită ministru pentru ocuparea forţei de muncă. Ea a înlocuit-o pe Ylva Johansson, care a a fost nominalizată pentru funcţia de comisar european.

Cele trei noi numiri sunt din partea Partidului Social Democrat condus de Lofven.

Numirile au fost anunţate în timpul prezentării de către Lofven a politicii guvernamentale la prima sesiune de toamnă a Parlamentului Suediei.

Cu privire la Brexit, premierul Lofven a spus că “Suedia va continua să lucreze pentru a asigura că ieşirea Marii Britanii din UE va avea loc într-un mod ordonat”. “Ne pregătim să gestionăm o ieşire fără acord”, a adăugat el.

În ianuarie, social-democraţii conduşi de Lofven au format un nou guvern de coaliţie cu Verzii ca partener de guvernare mai mic. Guvernul său minoritar este susţinut de Partidul de Centru şi de cel Liberal.

Cele mai citite

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă