8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremierul Theresa May anunţă că va face o ''ofertă îndrăzneaţă'' parlamentarilor

Premierul Theresa May anunţă că va face o ”ofertă îndrăzneaţă” parlamentarilor

Într-un articol apărut în Sunday Times, Theresa May afirmă că urmează să prezinte aleşilor britanici la începutul lunii următoare noua sa propunere, căreia i-a adus modificări în speranţa obţinerii unui vot favorabil.

“Continui să cred că este posibilă obţinerea unei majorităţi în parlament pentru o ieşire (din UE) cu acord”, a scris Theresa May în articol.

Şefa executivului britanic a asigurat că textul care va fi supus parlamentarilor este o “ofertă nouă şi îndrăzneaţă”, cu un “pachet îmbunătăţit de măsuri, capabil să obţină sprijinul” deputaţilor.

Ziarul scrie că May îşi va consulta colegii de cabinet în privinţa schimbărilor propuse, care vizează obţinerea sprijinului din partea celor două mari partide de pe scena politică britanică reprezentate în parlament: Partidul Conservator şi cel Laburist. Totodată, articolul menţionează intenţia executivului de a lua în considerare organizarea unei serii de voturi indicative care să stabilească ce propuneri ar putea obţine majoritatea voturilor.

Opoziţia laburistă a întrerupt vineri discuţiile cu premierul britanic destinate găsirii unei soluţii pentru aplicarea Brexitului, invocând “slăbiciunea” Theresei May, pe care propriul partid o somează să îşi pregătească demisia.

La începutul lunii iunie, deputaţii vor fi chemaţi să se pronunţe asupra unui proiect de lege privind Brexitul care va fixa modalităţile legislative ale ieşirii Marii Britanii din UE, şi nu asupra acordului însuşi.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Partidului Laburist Keir Starmer a declarat că guvernul ar trebui să promită că va organiza un vot public pe tema proiectului de lege privind acordul de retragere al Marii Britanii din UE, pentru a putea depăşi actualul impas.

Parlamentul Regatului Unit a respins de trei ori acordul privind Brexitul negociat cu UE de premierul Theresa May. Astfel, data ieşirii a fost amânată de la 29 martie la 12 aprilie, într-o primă fază, şi ulterior la 31 octombrie.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă