15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremierul Turciei: SUA participă la o crimă împotriva umanităţii,

Premierul Turciei: SUA participă la o crimă împotriva umanităţii,

„Din păcate, SUA au susţinut, arogant, administraţia israeliană care omoară civili şi a devenit astfel partener în această crimă împotriva umanităţii”, a declarat prim-ministrul turc Binali Yildirim.
„Această provocare va înrăutăţi situaţia din regiune şi va rămâne ca o cicatrice pentru relaţia dintre Israel şi Palestina, va face ca pacea din regiune să fie mai dificilă”, a adăugat Yildirim.

El a declarat că preşedintele american Donald Trump a încercat să distragă atenţia de la problemele sale interne prin mutarea ambasadei, „încercând să ascundă incendiul din interior, provocând incendii afară”.

Anterior, Ministerul de Externe din Turcia a comunicat că decizia SUA de a muta ambasada la Ierusalim a încurajat forţele israeliene să omoare zeci de protestatari palestinieni.

„Condamnăm masacrul coordonat de forţele de securitate israeliene, încurajat de acest pas, asupra palestinienilor care participau la demonstraţii paşnice”, se arată în comunicatul ministerului.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă