22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO EXPLOZIV Donald Trump: Presa devine "inamic al poporului" atunci când scrie...

VIDEO EXPLOZIV Donald Trump: Presa devine “inamic al poporului” atunci când scrie “fake news”

Liderul republican a avut un nou conflict verbal cu un ziarist de la postul CNN, în timpul conferinței de presă de la Casa Albă. Donald Trump a fost atacat permanent de presa liberală americană de când a devenit președinte, în special de CNN.

Chestionat insistent de ziaristul CNN Jim Acosta cu privire la afirmația sa privind ”invazia” intenționată de membrii caravanelor de emigranți ilegali, Donald Trump și-a apărat poziția: ”Pentru mine, caravanele de emigranți ilegali sunt o invazie”, a declarat șeful Casei Albe. Reporterul CNN a argumentat că nu e nimic caracteristic unei invazii în mișcările emigranților ilegali care se apropie de teritoriul american, moment în care Donald Trump i-a recomandat ziaristului să își vadă de treaba lui de ziarist și să îl lase pe președinte să conducă politica Guvernului SUA. ”Lasă-mă pe mine să conduc țara cum știu și fă-ți tu treaba la CNN. Dacă îți faci meseria cum trebuie, ratingul CNN va crește”, a afirmat Donald Trump.

Președintele a încercat apoi în zadar să dea cuvântul altui ziarist care încerca să adreseze întrebări, însă reporterul CNN a continuat să vorbească peste Donald Trump și peste ceilalți jurnaliști. Jim Acosta l-a acuzat pe Donald Trump că acționează pentru blocarea investigației privind așa-numita implicare a Rusiei în campania electorală a lui Trump, moment în care acesta s-a enervat, catalogând acuzația drept ”o escrocherie”. ”Postului CNN ar trebui să îi fie rușine că lucrezi pentru el. Ești o persoană agresivă și îngrozitoare. Nu ar trebui să tratezi oamenii așa cum o faci. Atunci când transmiți știri false, devii <>. Iar CNN transmite foarte des știri false”, a acuzat Donald Trump.

Nu este prima dată când președintele republican caracterizează presa progresistă drept ”inamic al poporului”. Atacat fără încetare de posturile de presă liberale americane, Donald Trump a catalogat chiar săptămâna trecută presa ostilă drept ”inamic al poporului”.

Jurnalist CNN, interzis la Casa Albă pentru bruscarea unei voluntare 

După conferinţa de presă, Casa Albă a anunţat că i-a retras acreditarea reporterului CNN Jim Acosta, informează Agerpres. Jurnalistul Jim Acosta, care s-a mai confruntat şi în trecut cu Trump, a confirmat pe Twitter că i s-a interzis accesul la Casa Albă. CNN a reacţionat la interdicţie printr-un comunicat în care a apreciat remarcile preşedintelui drept “neamericane” şi şi-a susţinut reporterul.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, Sarah Sanders, a declarat: “Preşedintele Trump crede într-o presă liberă şi aşteaptă şi apreciază întrebările dificile despre el şi despre administraţia sa”. Sanders l-a acuzat pe Acosta că “a pus mâinile pe o tânără care încerca doar să-şi facă datoria ca intern la Casa Albă”: purtătoarea de cuvânt s-a referit astfel la persoana care a încercat să-i ia microfonul lui Acosta în timpul altercaţiei cu Trump.

Şeful asociaţiei corespondenţilor de presă de la Casa Albă, Oliver Knox, a declarat că suspendarea acreditării lui Jim Acosta este “inacceptabilă” şi constituie “o reacţie disproporţionată faţă de presupusa abatere”.

 

Cele mai citite

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă