Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Presa din Rusia este de părere că Theresa May ''a otrăvit'' relaţiile cu Moscova

Presa din Rusia este de părere că Theresa May ''a otrăvit'' relaţiile cu Moscova

Presa rusă o pune la colţ joi pe şefa guvernului britanic Theresa May, pe care o acuză că a 'otrăvit' relaţiile cu Moscova, după anunţul Londrei privind instituirea unei serii de sancţiuni împotriva Rusiei ca represalii la otrăvirea unui fost spion la Salisbury.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

'Theresa May a otrăvit relaţiile între Moscova şi Londra', titrează cotidianul Nezavisimaia Gazeta, în timp ce oficiosul Rossiiskaia gazeta denunţă o 'reacţie neurotoxică' a şefei guvernului britanic, care a ales 'calea confruntării cu Moscova'.

'Criza în relaţiile dintre Moscova şi Londra a atins un nou nivel', constată la rândul său cotidianul economic Kommersant, potrivit căruia autorităţile britanice 'caută răspunsuri toxice' la otrăvirea fostului spion rus.

'Theresa May a încercat să acuze Rusia de toate relele în discursul său în faţa parlamentului' (miercuri), susţine tabloidul Komsomolskaia pravda.

Potrivit semioficiosului Izvestia, Rusia va 'răspunde cel puţin într-o manieră simetrică la expulzarea celor 23 de diplomaţi ruşi'. 'Dar reacţia rusă ar putea fi şi mai globală', afirmă ziarul, citând surse diplomatice. 'Pregătiţi-vă de răspuns!', avertizează publicaţia.

Cotidianul popular Moskovski Komsomoleţ anticipează 'o lungă perioadă de îngheţ' în relaţiile ruso-britanice, dar 'Rusia se poate descurca cu toate acestea cu capul sus'.

Theresa May a anunţat miercuri o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, între care expulzarea a 23 de diplomaţi şi îngheţarea relaţiilor bilaterale la cel mai înalt nivel, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru otrăvirea - pe teritoriu britanic - a fostului spion Serghei Skripal (66 de ani) şi a fiicei sale Iulia (33 de ani) cu un agent neurotoxic de uz militar din categoria 'Noviciok'.

Diplomaţia rusă a calificat aceste sancţiuni drept o 'provocare brutală fără precedent', potrivit AFP, citată de AGERPRES.

Comentarii

loading...