10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPresa din Siria acuză Israelul! Apărarea antiaeriană a fost pusă la încercare

Presa din Siria acuză Israelul! Apărarea antiaeriană a fost pusă la încercare

“Apărarea antiaeriană siriană a deschis focul asupra unor rachete ostile provenind din teritoriile ocupate (Israel)”, a transmis Sana, precizând că “unul dintre obiectivele ostile” a căzut “în regiunea Aqraba, la periferia Damascului”.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie şi dispunând de o vastă reţea de surse în Siria, trei explozii au fost auzite la periferia Damascului, după tiruri având ca ţintă “poziţii ale regimului sirian şi iraniene”.

OSDO nu a fost în măsură să ofere mai multe detalii.

De la începutul războiului din Siria în 2011, armata israeliană a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian împotriva unor ţinte iraniene şi ale miliţiilor pro-Teheran, doi aliaţi ai regimului condus de Bashar Al-Assad.

La 20 noiembrie, armata israeliană a revendicat o serie de lovituri aeriene de “mare amploare” împotriva unor poziţii ale regimului sirian şi forţelor iraniene Al-Qods, omorând 21 de luptători, dintre care 16 străini, şi doi civili, potrivit OSDO.

În iulie, nouă combatanţi proregim, dintre care şase iranieni, şi-au pierdut viaţa în raiduri în provinciile sudice Deraa şi Quneitra. O lună mai târziu, armata israeliană a efectuat o lovitură în satul Aqraba, la sud de Damasc, omorând doi combatanţi ai Hezbollah şi un iranian.

De partea israeliană, “nu comentăm ştirile provenind din presa străină”, a răspuns o purtătoare de cuvânt a armatei la solicitarea AFP.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă