Presa îl acuză pe Trump că felicită dictatori, acesta acuză "presa știrilor false"

Presa îl acuză pe Trump că felicită dictatori, acesta acuză "presa știrilor false"

Donald Trump şi-a justificat miercuri decizia de a-l felicita, în pofida sfaturilor, pe omologul său rus, Vladimir Putin, liderul de la Casa Albă criticând dur "presa ştirilor false" care "a înnebunit" că el nu l-a "insultat" pe şeful statului rus.

Iulian Budușan 0 comentarii

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a justificat miercuri decizia de a-l felicita, în pofida sfaturilor consilierilor prezidenţiali, pe omologul său rus, Vladimir Putin, liderul de la Casa Albă criticând dur "presa ştirilor false" care "a înnebunit" că el nu l-a "insultat" pe şeful statului rus.

"L-am sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-l felicita pentru victoria electorală (în trecut, l-a sunat şi fostul preşedinte Barack Obama). Presa de tip Ştiri False a înnebunit, deoarece ar fi vrut să îl insult. Presa se înşeală! Relaţiile bune cu Rusia (şi cu alţii) sunt un lucru bun, nu un lucru rău", a argumentat Donald Trump.

"Aceste relaţii ne pot ajuta să rezolvăm probleme precum Coreea de Nord, Siria, Ucraina, reţeaua Stat Islamic, Iranul şi chiar eventuala cursă a înarmării (...) Pace prin putere!", a spus Donald Trump.

Decizia lui Donald Trump de a-l suna pe Vladimir Putin a fost criticată de senatorul republican John McCain, care a afirmat că un preşedinte al SUA "nu ar trebui să felicite dictatori pentru câştigarea unor alegeri simulate".

De asemenea, potrivit cotidianului The Washington Post şi site-ului Axios.com, consilierii prezidenţiali îi recomandaseră lui Donald Trump să nu îi transmită felicitări lui Vladimir Putin.

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a felicitat marţi pe omologul său din Rusia, Vladimir Putin, pentru câştigarea scrutinului prezidenţial, informează postul CNBC. "Am discutat telefonic cu preşedintele Putin şi l-am felicitat pentru victorie, pentru victoria sa electorală", a declarat Donald Trump.

 
Liderul de la Casa Albă a precizat că probabil se va întâlni în curând cu Vladimir Putin pentru a discuta despre armament, despre crizele din Coreea de Nord, Ucraina şi Siria. "Probabil ne vom întâlni în viitorul nu prea îndepărtat pentru a discuta despre cursa înarmării, care scapă de sub control", a precizat liderul de la Casa Albă.

"Preşedintele Donald Trump a discutat astăzi cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri au vorbit despre starea relaţiilor bilaterale şi au stabilit să continue dialogul pe tema priorităţilor şi provocărilor reciproce în materie de securitate naţională. Preşedintele Trump l-a felicitat pe preşedintele Putin pentru realegerea în funcţie în scrutinul din 18 martie şi a evidenţiat importanţa denuclearizării Peninsulei Coreea. Cei doi lideri au confirmat necesitatea ca Statele Unite şi Rusia să continue eforturile comune pentru stabilitatea strategică", a comunicat marţi seară Preşedinţia SUA, potrivit site-ului Axios.com. "Donald Trump l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru câştigarea scrutinului prezidenţial", a confirmat Kremlinul.

Nici comunicatul Casei Albe, nici cel al Preşedinţiei Rusiei nu conţin vreo referire la tema ingerinţelor ruse în scrutinul prezidenţial din SUA ori la atacul neurotoxic care l-a vizat în Marea Britanie pe fostul agent secret rus Serghei Skripal.

Comentarii

loading...