11.3 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele Braziliei este gata să discute cu oricine în afară de Macron

Preşedintele Braziliei este gata să discute cu oricine în afară de Macron

Bolsonaro a estimat de asemenea că Europa “nu are de dat lecţii” Braziliei asupra mediului, în condiţiile în care el este de o săptămână sub o puternică presiune internaţională din cauza incendiilor care distrug ample regiuni ale celei mai mari păduri tropicale din lume.

Bolsonaro a anunţat jurnalişti la Brasilia că ar urma să discute la telefon în cursul zilei cu Angela Merkel, cancelarul federal german. El a adăugat că a observat la ea dorinţa de a “reveni la normalitate”, după schimburi destul de vehemente atunci când Germania şi-a suspendat la începutul lui august o parte din subvenţiile pentru prezervarea Amazoniei. Jair Bolsonaro a sfătuit-o atunci pe Angela Merkel “să reîmpădurească Germania”.

El i-a răspuns jurnalistului care-l întreba cu privire la ultimele sale afirmaţii că “ea (Angela Merkel) nu vrea să aibă o relaţie amoroasă cu mine, iar tu vrei să complici lucrurile”. “Nu doar Germania, ci întreaga Europă nu ne poate da nouă lecţii asupra mediului”, a spus Bolsonaro.

Preşedintele brazilian a adăugat că “este gata să discute cu toată lumea, exceptând dragul nostru Macron, atâta vreme cât el nu-şi va retracta afirmaţiile asupra suveranităţii Amazoniei”.

Jair Bolsonaro cere de trei zile ca preşedintele francez, care a estimat că problema suveranităţii asupra Amazoniei este deschisă, să-şi “retragă insultele”. În Brazilia se află 60% din pădurile amazoniene.

Referitor la vizita pe care Jair Bolsonaro a anunţat-o joi seara – a şefului diplomaţiei braziliene Ernesto Araujo şi a lui Eduardo Bolsonaro, fiul său parlamentar, în SUA – preşedintele Braziliei a precizat: “Am cerut ajutorul lui (Donald) Trump”.

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă