21.7 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Braziliei, testat din nou pozitiv la COVID-19

Președintele Braziliei, testat din nou pozitiv la COVID-19

Preşedintele în vârstă de 65 de ani are o stare de sănătate bună, a răspuns guvernul prin e-mail unei solicitări de informaţii din partea agenţiei germane.

Bolsonaro nu are febră, iar respiraţia, ritmul cardiac şi presiunea sanguină sunt normale, a relatat CNN Brazilia.

Rezultatul pozitiv de marţi este cel puţin al treilea pentru preşedintele populist de extremă dreaptă, care timp de luni de zile a minimalizat severitatea pandemiei şi pledează în continuare pentru continuarea activităţii economice. El a fost iniţial testat pozitiv pentru noul coronavirus pe 7 iulie.

Bolsonaro lucrează în prezent de la reşedinţa sa. Mai mulţi dintre miniştrii săi au fost diagnosticaţi cu coronavirus.

Brazilia a înregistrat 41.008 de cazuri de noul coronavirus şi 1.367 de morţi în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanţul total la aproape 2,2 milioane de infectări şi 81.487 de morţi.

Cifrele reale ar fi însă chiar mai mari şi bilanţul nu ar fi crescut mai mult din cauza testării insuficiente, notează dpa. Brazilia este ţara cea mai afectată de COVID-19 din lume după SUA.

Totuşi, numărul de cazuri confirmate nu mai par să crească la fel de repede ca înainte, a anunţat recent Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Cele mai citite

“Remember me – Eterna strălucire a uitării”, regia Monicăi Pop. PREMIERA pe 15 si 29 Aprilie la Teatrul Național

Remember me - Eterna strălucire a uitării  își va aștepta primii spectatori în 15 și 29 aprilie, fiind găzduit de Teatrul Național București (Sala...

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile, din 15 aprilie

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă Cosmin Marinescu

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă profesorul universitar Cosmin Marinescu, consilier al președintelui Iohannis. "În lumea interconectată și societatea digitalizată de astăzi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă