Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Chinei avertizează armata de „coroziunea” corupției

Președintele Chinei avertizează armata de „coroziunea” corupției

Armata trebuie să reziste ''coroziunii'' corupţiei şi să garanteze că lupta împotriva acesteia se intensifică, le-a transmis preşedintele chinez Xi Jinping ofiţerilor de rang înalt, au relatat duminică media de stat, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Armata chineză, care este cea mai mare din lume şi care trece în prezent printr-un ambiţios program de modernizare, a fost una dintre ţintele centrale ale campaniei lui Xi Jinping împotriva corupţiei de când el a preluat puterea în urmă cu şase ani.

Xi Jinping a atras în mod repetat atenţia asupra ameninţării corupţiei la adresa statului şi a partidului şi a promis să continue lupta împotriva acestui fenomen extrem de răspândit şi de bine înrădăcinat în China.

Zeci de ofiţeri au fost investigaţi şi trimişi la închisoare, printre care şi Xu Caihou şi Guo Boxiong, ambii foşti vicepreşedinţi ai Comisiei Militare Centrale, care este condusă de preşedintele ţării şi care se ocupă de Armata de Eliberare a Poporului, denumirea oficială a forţelor militare chineze.

Guo a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2016, iar Xu a murit de cancer în 2015 înainte să fie judecat.

Susţinând un discurs la o reuniune de trei zile a Comisiei Militare Centrale, care s-a încheiat duminică, Xi Jinping a spus că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue şi să fie intensificată, conform agenţiei oficiale de presă Xinhua.

"Urmăriţi intens şi luptaţi puternic împotriva hedonismului şi extravaganţei", a spus preşedintele, citat de Xinhua.

"Lupta anticorupţie trebuie continuată neabătut, în aceeaşi direcţie şi sub aceeaşi formă", a adăugat el.

Este nevoie de toleranţă zero şi de un sistem de supervizare comprehensiv care să combată această problemă, a mai subliniat Xi Jinping.

Armata chineză trebuie să se asigure că militarii şi familiile lor sunt cinstiţi şi fără pată şi că pot rezista "coroziunii tendinţelor nesănătoase", a spus el.

Comentarii

loading...