Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preşedintele francez se întâlneşte pentru prima dată cu Papa Francisc

Preşedintele francez se întâlneşte pentru prima dată cu Papa Francisc

Preşedintele francez Emmanuel Macron se întâlneşte marţi pentru prima dată cu Papa Francisc, într-o vizită pe care şeful statului francez o face la Vatican şi care exclude vreo întrevedere cu noul guvernul italian, aflat într-un scandal politic cu Parisul, notează marţi AFP.

Rl online 0 comentarii

Principalul punct al agendei întrevederii de la Vatican, programată pentru ora locală 10:30 (08:30 GMT), va fi situaţia migranţilor care încearcă să ajungă în Europa.

Înainte de această întrevedere, Emmanuel Macron are prevăzut un mic-dejun cu membrii comunităţii laice Sant'Egidio, extrem de implicată în primirea migranţilor şi organizatoare de 'culoare umanitare' pentru refugiaţii sirieni.

În legătură cu valul de migranţi care sosesc în Europa, Papa Francisc apreciază că 'trebuie să se investească inteligent pentru a le oferi locuri de muncă şi educaţie' în ţările de origine, în special în cele africane.

Un alt subiect între preşedintele Macron şi suveranul pontif va fi laicitatea în Franţa. Şeful statului francez a declarat cu mai multe ocazii că doreşte să 'repare legătura' dintre Biserica Catolică şi Franţa, relaţie afectată mai ales de adoptarea legii privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, în 2013.

Este de aşteptat ca Emmanuel Macron să profite de audienţa sa la Sfântul Scaun pentru a-l invitat pe Papa Francisc în Franţa, în particular în oraşul Marsilia.

În cursul după-amiezii, Macron se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii catolice franceze în palatul Latran, apoi va avea 'timp rezervat' pe perioada meciului de fotbal Franţa-Danemarca de la CM 2018 din Rusia, iar seara va avea o conferinţă de presă găzduită de ambasada Franţei la Vatican.

Comentarii

loading...