15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele francez se întâlneşte pentru prima dată cu Papa Francisc

Preşedintele francez se întâlneşte pentru prima dată cu Papa Francisc

Principalul punct al agendei întrevederii de la Vatican, programată pentru ora locală 10:30 (08:30 GMT), va fi situaţia migranţilor care încearcă să ajungă în Europa.

Înainte de această întrevedere, Emmanuel Macron are prevăzut un mic-dejun cu membrii comunităţii laice Sant’Egidio, extrem de implicată în primirea migranţilor şi organizatoare de ‘culoare umanitare’ pentru refugiaţii sirieni.

În legătură cu valul de migranţi care sosesc în Europa, Papa Francisc apreciază că ‘trebuie să se investească inteligent pentru a le oferi locuri de muncă şi educaţie’ în ţările de origine, în special în cele africane.

Un alt subiect între preşedintele Macron şi suveranul pontif va fi laicitatea în Franţa. Şeful statului francez a declarat cu mai multe ocazii că doreşte să ‘repare legătura’ dintre Biserica Catolică şi Franţa, relaţie afectată mai ales de adoptarea legii privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, în 2013.

Este de aşteptat ca Emmanuel Macron să profite de audienţa sa la Sfântul Scaun pentru a-l invitat pe Papa Francisc în Franţa, în particular în oraşul Marsilia.

În cursul după-amiezii, Macron se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii catolice franceze în palatul Latran, apoi va avea ‘timp rezervat’ pe perioada meciului de fotbal Franţa-Danemarca de la CM 2018 din Rusia, iar seara va avea o conferinţă de presă găzduită de ambasada Franţei la Vatican.

Cele mai citite

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă