18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele Letoniei îndeamnă Germania să îşi asume mai multe responsabilități

Preşedintele Letoniei îndeamnă Germania să îşi asume mai multe responsabilități

“Germania trebuie să-şi asume mai multă responsabilitate în lume corespunzător forţei sale economice şi politice şi la nivel militar, de asemenea”, a spus Levits.

“În cadrul NATO, Germania depune eforturi pentru apărarea comună a spaţiului european. Aceasta are o importanţă deosebită pentru noi”, a spus el.

Într-o lume în schimbare, Germania trebuie să-şi asume un rol adecvat, a mai spus Levits. La mai bine de 70 de ani de la al Doilea Război Mondial, această ţară a devenit “un centru recunoscut şi foarte apreciat în Europa”.

“În vremuri tulburi, Germania a fost mult timp un fel de stabilizator, cancelarul de asemenea”, a spus el, referindu-se la Angela Merkel, care se află la cârma Germaniei din 2005.

Levits a declarat că nu este îngrijorat de potenţialul dominant al Germaniei, întrucât aceasta a fost întotdeauna capabilă să facă faţă dimensiunii sale, ţinând cont, în acelaşi timp, de preocupările altor state membre ale UE, din Europa Centrală şi de Est în special.

“Leg o politică de responsabilitate de Germania şi oamenii sunt foarte responsabili în ceea ce priveşte atitudinile şi modurile lor de a se comporta în urma experienţelor celui de-al Doilea Război Mondial ‘, a spus el.

La Berlin, Levits va avea convorbiri cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier şi cu cel al Bundestagului, Wolfgang Schaeuble, axate pe relaţiile bilaterale şi perspectivele UE în lumina Brexitului şi a dificultăţii în relaţiile cu Statele Unite

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă