14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Parlamentului venezuelean, amenințare pentru Maduro

Președintele Parlamentului venezuelean, amenințare pentru Maduro

“În timpul unor perioade de tranziţie, au mai fost situaţii similare (…), nu putem exclude nimic, însă trebuie să fim foarte fermi pe viitor, înainte de toate pentru a face faţă urgenţei umanitare”, a declarat Juan Guaido în cadrul unui interviu pentru postul american de limbă spaniolă Univision.

Acest interviu a fost realizat prin Skype de la o locaţie ţinută secretă, situată în Caracas.

Şeful opoziţiei îl acuză pe preşedintele Maduro că este responsabil de decesele din timpul manifestaţiilor împotriva regimului, care s-au soldat cu 26 de morţi, potrivit ONG-ului Observatorio Venezolano de Conflictividad Social.

“Ar trebui evaluată şi aceasta (amnistia), (Maduro) este funcţionar, din nefericire dictator şi responsabil de victimele de ieri din Venezuela”, a spus Juan Guaido.

Parlamentul, singura instituţie aflată sub controlul opoziţiei în Venezuela, a promis la 15 ianuarie “amnistierea” soldaţilor care nu recunosc guvernul lui Nicolas Maduro.

“Această amnistie şi aceste garanţii se adresează tuturor celor care sunt gata să se pună de partea Constituţiei şi să restabilească ordinea constituţională”, a adăugat Juan Guaido, care s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar în faţa unei mulţimi de opozanţi la Caracas şi a fost recunoscut de SUA şi de mai multe ţări din America Latină.

Vicepreşedintele brazilian Hamilton Mourao, a cărui ţară l-a recunoscut de asemenea pe Juan Guaido drept preşedinte, a propus la rândul său, joi, crearea unui “coridor de evacuare” pentru a-l exila pe Nicolas Maduro.

“Cred în continuare că misiunea ţărilor este de a oferi o soluţie pentru Maduro şi pentru poporul său. Trebuie să existe un coridor de evacuare”, a declarat Mourao într-un interviu acordat GloboNews. “Trebuie să lăsăm un loc pentru Maduro şi pentru banda lui să scape, să-i lăsăm să plece şi să lăsăm ţara să înceapă reconstrucţia”, a adăugat el.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă